Sportösztöndíjat utaltak egy nő számlájára, ami nem neki járt. Ahelyett, hogy visszautalta volna, elköltötte. Az ügyészek próbára bocsátást és a kár megfizetésére kötelezést indítványoztak.

A vádirat szerint egy 23 éves nő bankszámlájára érkezett az az 1 240 000 forint, ami egy sportösztöndíjast illetett volna meg. Tévedésből utalták rossz számlára a pénzt. A nő úgy gondolta, hogy ha már neki küldték, el is költheti.

Nem utalta vissza, inkább több részletben magára költötte.

A sportösztöndíjas feljelentést tett. Így derült ki, hova került a pénz. 

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt a nő ellen jogtalan elsajátítás miatt. Az ügyészek azt indítványozták, hogy tárgyalás mellőzésével – büntetővégzéssel – bocsássák próbára a nőt és kötelezzék a kár megfizetésére.

A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet arra, hogy, aki talált vagy a véletlenül, illetve tévedésből hozzá került idegen dolgot ellop, vagy 8 napon belül nem adja vissza, bűncselekményt, nevezetesen jogtalan elsajátítás vétségét követi el és a törvény szerint akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Emiatt fontos, hogy ha tisztázatlan eredetű összeg érkezik valaki számlájára, akkor annak minél előbb járjon utána, és ha az mást illet, utalja át, fizesse ki a jogosultnak.