1416 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak

Nyíregyháza, 2021. május 11. Átadják egy nőnek az oltási igazolást, miután beoltották a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina első adagjával a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 11-én. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
1416 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 795 200 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató oldal.
Vágólapra másolva!

Meghalt 82 többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 28 970 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 600 461 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 165 769 főre csökkent. 2782 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 354-en vannak lélegeztetőgépen.

Már több mint 5 millióan regisztráltak oltásra és 80%-uk meg is kapta azt.

Ma kezdődik a regisztrált és időpontot foglalt 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Őket kérik, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot! A mai nap 144 ezer regisztrált kap SMS-t arról, hogy ők már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban péntek és kedd közötti napokra. Emellett minden érvényes regisztrációval rendelkező továbbra is tud Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik-oltásokat foglalni. A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal tudják folytatni az oltást. A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai Kormányinfón adnak tájékoztatást.

Átadják egy nőnek az oltási igazolást, miután beoltották a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina első adagjával a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 11-én Forrás: MTI/Balázs Attila

Kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül az oltás jelenti a kivezető utat.