Böjte Csaba ferences szerzetessel, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójával találkozott csütörtökön Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A miniszter a Facebook-oldalán azt írta, Böjte Csaba testvér Urunk mennybemenetelének ünnepén volt ismét a vendégem.A koronavírus-fertőzésből történt felgyógyulását követően nagy örömmel tölt el, hogy Csaba testvért a szolgálata okán láthattam viszont - tette hozzá a miniszter.

A koronavírus-fertőzésből felépült Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a dévai gyermekotthon alapítója az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol fogadta Kásler Miklós miniszter 2021. január 7-énForrás: MTI/Balogh Zoltán

Kásler Miklós hangsúlyozta, Böjte Csaba őszinte elhivatottsága, amellyel támogatja, felkarolja és segíti a szükséget szenvedők ügyét, "mindannyiunk számára példaként szolgál".
Böjte Csabát már januárban is fogadta Kásler Miklós. Azt követően közös sajtótájékoztatót tartottak abból az alkalomból, hogy a ferences szerzetes felépült a koronavírus-fertőzésből.

A dévai gyermekotthon alapítója akkor elmondta, hogy novemberben nagyon köhögött. Kásler Miklós felhívta, és észlelte, hogy beteg, ezért intézkedett a magyarországi kezeléséről. December elején jöhetett ki a Szent László-kórházból.

A dévai gyermekotthon alapítója akkor arra biztatta az embereket, hogy vegyék komolyan a koronavírust, mert "nehéz tőle megszabadulni".