Felakasztotta gyerekkori barátját egy kiskunhalasi férfi

Vágólapra másolva!
Egy férfi bosszút akart állni a gyerekkori barátján, amiért meglopta a szüleit. Leütötte, majd megpróbálta azt a látszatot kelteni, mintha a férfi felakasztotta volna magát. A férfire az élettársa talált rá a kutyájukkal, sikerült megmenteni az életét, de maradandó károsodásokat szenvedett.
Vágólapra másolva!

2016 nyarán egy kiskunhalasi férfi meg akarta leckéztetni az egyik barátját, mert meglopta a szüleit. Egy éjszaka elment barátja tanyájára. Az udvaron megvárta.

Leütötte, aztán megpróbálta azt a látszatot kelteni, mintha felakasztotta volna magát, vagyis kötélt tett a nyakába és fellógatta.

Amikor úgy gondolta, hogy a férfi már nem él, elsétált.

Az áldozat életét az mentette meg, hogy az élettársa rátalált a kutyájuk segítségével,

A mentősöknek sikerült újraéleszteni. A férfi maradandó, hangszálbénulással járó és agyi oxigénhiányos károsodást szenvedett. A nyomozás során elrendelték a kiskunhalasi férfi letartóztatását, aki nem ismerte be a bűncselekményt.

Első fokon a férfit 8 év börtönre ítélték emberölés kísérlete miatt,

ami után a férfi és ügyvédje fellebbezést jelentett be enyhítésért, így az nem emelkedett jogerőre. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezéseket nem ítélte alaposnak.

Álláspontjuk szerint az első fokú ítélet megalapozott és törvényes, a büntetés arányos, ezért javasolja az ítélet helybenhagyását.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla bírója hoz majd döntést.