Tegnap este hívatlanul beállított egy férfihez az egy ismerőse a barátjával együtt. Nem sokkal később vita alakult ki közöttük, aztán össze is verekedtek. Könnyű testi sértés, zsarolás és garázdaság miatt indult nyomozás az ügyben. 

Május 12-én késő este hívta a rendőröket egy férfi azzal, hogy egy ismerőse és annak barátja megverte és kényszerítetta arra, hogy adja át a számítógépét és még 20 ezer forintot. A rendőröknek a férfi elmondta, hogy kertvárosi otthonában felkereste őt egy 26 éves férfi és 31 éves barátja.

A két férfi egy idő után vitatkozni kezdett a férfival, aztán többször meg is ütötte.

A 26 éves férfi közölte vele, hogy adja át nekik a számítógépét és a fülhallgatóját, majd azt mondta neki, hogy vegyen le a bankszámlájáról 20 ezer forintot és azt is adja oda neki. A 26 éves férfi azzal az indokkal követelte a pénzt, hogy miatta sérült meg a keze és nem tud dolgozni menni. Az áldozat megtette, amit kértek tőle. Az eset során könnyebben sérült meg. A rendőrök pár órán belül elfogták a két támadót, akiket bevittek a kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindkettejük esetében könnyű testi sértés, az őrizetbe vett, 26 éves férfi ellen emellett még zsarolás, 31 éves társa ellen pedig garázdaság miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.