Vádalku miatt foghatták el Curtis testvérét

Curtis
Vágólapra másolva!
Aznap fogta el a TEK a korábbi MTK-focista, Katzenbach Imre halálával összefüggésbe hozott három személyt, köztük Curtis testvérét, miután a gyilkossággal gyanúsított negyedik férfit, a gazdasági bűncselekmények miatt a szombathelyi börtönben ülő H. Attilát Budapestre szállították. A Bors szerint összefüggés lehet a két eset között.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt mi is megírtuk, kedden hajnalban a rendőrség és a TEK három újabb embert fogott el az egykori MTK-s labdarúgó, Katzenbach Imre megölésének ügyében. Az egyikük Curtis testvére.

Az egyik gyanúsított, H. Attila jelenleg is a 4,5 éves szabadságvesztését tölti gazdasági bűncselekmények miatt. A szombathelyi börtönből a fővárosba szállították, és éppen azon a napon kapták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai H. Lászlót és Curtis testvérét, Sz. Lajost, valamint L. Istvánt.

A Borsnak arról beszélt az egyik barát, nem kizárt, hogy a férfi vádalkut köthetett, ezért lehet egyezés a két eset között. Erről megkérdezték a Nemzeti Nyomozó Irodát, akik viszont a nyomozás érdekében nem adhatnak tájékoztatást.

Curtis

Curtis legidősebb testvére már fiatalon rettegésben tartotta a lakótelepet,

ahol ő és fiatalabb fivérei voltak a „falkavezérek". Címüket erőszakkal szerezték meg, és azzal is tartották meg sokáig. Curtis alig volt tízéves, amikor megértette, testvéreitől retteg az egész kerület. A rapper erről a 2015-ben megjelent Csibészbiblia című önéletrajzi könyvében írt.

"Ott szembesültem először azzal, hogy milyen „Kisszékinek" lenni, hogy ez valóságos rangot jelentett arrafelé. Senki nem mert nemhogy bántani, de még csak csúnyán sem nézni rám, hiszen a bátyáimtól az egész környék rettegett. Ők fiatalon elég sokat balhéztak, ismerték a helyi éjszakát - lassan a részesei is lettek – írta a rapper.

A Bors ír egy másik lehetőségről is. Állítólag H. Attila megkérte H. Lászlót, hogy amíg ő a börtönből nem tudja anyagilag támogatni a családját, László tegye meg helyette. A kérésnek azonban a férfi nem tett eleget, ezen pedig Attila bedühödött. Pedig korábban nemcsak vele ápolt remek kapcsolatot, hanem Curtis testvérével is, aki többször is járt H. Attila birtokán, sőt évekig mindenhová követte, amolyan személyes testőre volt.

A Bors megkérdezte Kovács Lajost, az Országos Rendőr-főkapitányság „döglött ügyek" osztályának egykori vezetőjét, mit gondol az ügyről. Bár a konkrét esettel nem foglalkozott, általánosságban kiemelte:

mára nem lehetetlen vádalkut kötni.

"Régebben nem létezett tanúvédelem, információvásárlás és törvényileg szabályozott vádalku. Ma már ezekre van jogi lehetőség" – szögezte le a szakértő, majd kinyilvánította, hogy gyakran segítik a rendőröket a megváltozott személyi kapcsolatok. Például az, ha egy ember megígéri a börtönben lévő barátjának, hogy eltartja a családját, amíg ő börtönben van, de később mégsem teszi meg.

Ma döntenek a három elfogott férfi letartóztatásáról.