Saját magát buktatta le Curtis gyilkossággal gyanúsított testvére

Sz. Lajos, L. István, H. László, Katzenbach Imre, gyilkosság, Curtis
Sz. Lajost, L. Istvánt és H. Lászlót Katzenbach Imre megölése kapcsán fogták el.
Vágólapra másolva!
Elrendelték a letartóztatását a korábbi MTK-focista, Katzenbach Imre meggyilkolásával gyanúsított három embernek. Curtis testvérének, Sz. Lajosnak a védőügyvédje megerősítette, hogy az ügyben szintén érintett, és jelenleg is börtönben ülő H. Attila vádalkut köthetett - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Megszületett az elsőfokú döntés a Katzenbach Imre meggyilkolásával gyanúsított H. László, L. István és Curtis testvére, Sz. Lajos ügyében.

– mondta a Borsnak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Zamecsnik Péter ügyvéd H. Lászlót, fia, Zamecsnik Tamás Sz. Lajost és L. Istvánt védi a büntetőeljárás során. Az ifjabb jogász azt mondta,

a felek között nincs érdekellentét.

"Az eljárás egyetlen úriember vallomásán alapszik. H. Attila a gyanúsításban közvetett felbujtóként szerepel. Ügyfeleimet az ő szavai alapján gyanúsítják, miközben az általa előadottakat egyetlen bizonyíték sem támasztja alá. Minden jel arra utal, hogy egy vádalku, egy egyezség keretében vallott annak érdekében, hogy kiszabaduljon. Úgy vélem, ez nagyon kevés ahhoz, hogy bárkinek a büntetőjogi felelősségét, és a vele szembeni kényszerintézkedést megalapozza" – mondta a Borsnak Zamecsnik Tamás.

Curtis LifeTV

Mint mondta, az ilyen egyezségek államtitoknak minősülnek, de a jegyzőkönyvekből arra lehet következtetni, hogy a más büntetőügyben is érintett H. Attila élt egy ilyen lehetőséggel. Az ügyvéd szerint H. a börtöntársai javaslatára folyamodott a módszerhez.

A költekezéssel hívta fel magára a figyelmet Curtis testvére

A Bors azt írja, a Blikk több olyan emberrel beszélt, akik Sz. Lajost és L. Istvánt ismerik. A lap olyan információhoz jutott Curtis bátyjával, Sz. Lajossal kapcsolatban, miszerint a férfi a honvédségnél nem a speciális alakulatnál szolgált.

A megkérdezettek egyike azt mondta,

Sz. Lajos egy évtizeddel ezelőtt, nagyjából a gyilkosság utáni időben nagy költekezésbe kezdett, ami több embernek is feltűnt.

Sz. Lajos kapcsán családja továbbra sem akar nyilatkozni, de állítólag nagyon megviselik őket a történtek, Curtis édesanyja egyenesen belebetegedett.