1190 az új fertőzöttek száma

Nyíregyháza, 2021. május 11. Átadják egy nőnek az oltási igazolást, miután beoltották a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina első adagjával a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 11-én. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
1190 az új koronavírus-fertőzöttek száma (ez 23 százalékkal alacsonyabb a múlt hét azonos napjához képest), ezzel a járvány kezdete óta összesen 796 390 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - jelentette a koronavirus.gov.hu oldal. 71 többségében idős, krónikus beteg halt meg, ezzel az áldozatok száma 29 041 főre emelkedett.
Vágólapra másolva!

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 608 891 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 158 458 főre csökkent. 2612 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 338-an vannak lélegeztetőgépen (mindkettő csökkent tegnap óta). Már több mint 5 millióan regisztráltak oltásra és 80%-uk meg is kapta azt.

Ma is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Őket arra kérik, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Ma indul az SMS-ben értesítettek Pfizer-oltása is a kórházi oltópontokon. Az SMS-t kapott regisztráltak továbbra is tudnak online időpontot foglalni Pfizer-oltásra, emellett minden érvényes regisztrációval rendelkező továbbra is tud Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik-oltásokat foglalni. A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal tudják folytatni az oltást. Az újraindítás következő fokozata 5 millió beoltottnál várható – ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be péntek reggeli nyilatkozatában.

144 ezer, jellemzően március elejéig regisztrált kapott csütörtökön SMS-t arról, hogy a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik mellett ők már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban.

Az országos oltási munkacsoport döntése nyomán így a kedden érkezett Pfizer-szállítmányból valamennyi első körös oltásra felhasználható oltóanyag lefoglalható. A kórházi oltópontok május 14. péntek és május 18. kedd közötti napokra hirdettek foglalható Pfizer-oltási időpontokat.