Novák Katalin: Mára a nagycsaládosok megbecsülése megnőtt

Vágólapra másolva!
Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a valódi elfogadásról, a kormány családpolitikájáról, a szabadság fontosságáról.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, a koronavírus-járványt a családja jól vészelte át, mert a férje végig otthonról dolgozott, így a gyerekek nem voltak egyedül napközben, de a gyerekek is sokat segítették egymást. Talán azt is lehet mondani, ilyen értelemben csak profitált a család az elmúlt egy évből, ahogy azt is megjegyezte, a gyerekekkel együtt0 töltött több idő a többi magyar családnak is pozitív változásokat hozott.

Novák Katalin reagált az elmúlt napokban ismételten felmerült gender kérdésre. Mint kijelentette, elsősorban a gyermekeket kell megvédeni, nekik kell megőrizni azt a biztonságot, hogy ők fiúnak, lánynak születtek, ebben a tekintetben meg mindenki hagyja őket békén. Ha egy kislány fiús játékokkal játszik az óvodában, egy kisfiú a játékkonyhában szeret lenni, akkor senki ne közelítsen hozzájuk úgy, hogy ők esetleg nem biztosak a nemi identitásukban, ezek nem légből kapott dolgok, sajnos ezek egyre elterjedtebbek a világban, ahogy az is, hogy megszüntetik a különböző nemek számára fenntartott mosdókat, az elnevezésekből irtják már a hölgyeim, uraim kifejezéseket – jegyezte meg. Határozottan fel kell lépni az egyfajta világkép erőltetése ellen –hangsúlyozta a miniszter.

Ennek kapcsán emlékeztetett a nemrégiben lezajlott szociális csúcsra, amit Portóban rendeztek meg, itt találkozott portugál kollégájával, aki megkérdezte, miért ellenzi a magyar kormány a különböző cégek igazgatótanácsaiban a női kvótát. A magyar miniszter egy kérdéssel válaszolt, ami szerint nem érthető, hogy egyrészt elvárják a női kvótát, de akkor miért akarják elmarasztalni Magyarországot, ha éppen arról beszél, vannak nők és vannak férfiak. Amikor az érdekük úgy kívánja, beszélnek a nőkről, ha meg nem, akkor nem szabad ezt tenni. A politikus úgy látja, mindez a cancel culture jegyében történik, amikor minden egyéniséget igyekeznek eltörölni. Hozzátette, ha azt tekintik toleranciának, hogy az ember nem viselhet akár keresztet a nyakában, karikagyűrűt az ujján, akkor ezt akárhogy is nézzük, ez nem tolerancia.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.