Több családtagját is meggyilkolta egy kulcsi férfi 2012-ben, mert bevallása szerint miattuk nem tudott démonná alakulni. A gyilkos most azt tervezi, hogy ha kiengedik az IMEI-ből, akkor a bicskei szociális otthonban éli le az életét. A kulcsiak rettegnek attól, hogy kiengedik a férfit – írja a Bors.

Az akkor 23 éves H. Csanád Jutas három nap alatt meggyilkolta a bátyját, a nagyapját, a nagyanyját és az apját is. Ezen kívül végezni akart a családja többi tagjával is, de ők sérülésekkel megúszták a támadást.

A férfi hónapok óta ellenségnek tekintette a családját, mert szerinte miattuk nem tudott átalakulni magasabb rendű, démoni formává.

Bicskére költözne

A férfit azért nem ítélte a bíróság életfogytiglani büntetésre, mert az orvosszakértő megállapította, hogy súlyos személyiségzavara van és tébolyban szenved, ezért nem volt tisztában a tettei következményeivel. Mindezek miatt elrendelték a kényszergyógykezelését. Az IMEI-ben félévente felülvizsgálják az állapotát, és ha úgy ítéli meg a bizottság, akkor javasolhatják a bíróságnak, hogy szüntesse meg a kezelést – írja a Bors.

Forrás: MTI/Beliczay László

H. Csanád Jutas esetében még nem döntöttek, de a férfi már a szabad éltre készül. Mivel a megmaradt családja kitagadta, saját háza pedig nincsen, ezért a lakhelye szerinti illetékes pszichiátriai betegek otthonának kell befogadnia. Fejér megyében Gáncson és Bicskén van ilyen, a lap információi szerint a férfi inkább az utóbbit választaná. Ott napi ötször kapna enni, és szabadon járkálhatna.

Senki sem akarja látni

A férfi sem Kulcson, sem pedig a környéken nem akarja látni senki. Egy idős asszony abban reménykedik, hogy soha nem engedik vissza.

Rendőrök bizonyítékokat hoznak ki a lakóházból Kulcson, ahol egy férfi a gyanú szerint négy családtagját megölte, hármat pedig megsebesített.Forrás: MTI/Máthé Zoltán

"Aki ismerte, mind azt mondta, hogy egy rendkívül okos fiú volt. A szörnyű tettei után viszont mindannyian abban bízunk, hogy soha nem engedik őt vissza a társadalomba. Ki tudja, mi történik, ha az orvosok egy idő után ugyan normálisnak találják, de később kiújul a betegsége" – mondta az asszony, majd hozzátette, hogy korábban a férfi családja köztiszteletben volt.

A család hosszú évek óta próbálja eladni a házat, ahol a gyilkosságok történtek, de eddig nem jártak sikerrel.