A szabad éltre készül a kulcsi családirtó, rettegnek a falu lakói

ÉPÜLET fegyőr Foglalkozás folyosó SZEMÉLY vádlott TÁRGY EGYÉB TÁRGY bilincs
bűnügyek bűnözés
H. Csanád Jutas (j) érkezik az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen 2012 áprilisában Kulcson elkövetett gyilkosság miatt ellene indított per tárgyalására, a Székesfehérvári Törvényszékre 2013. szeptember 9-én
Vágólapra másolva!
Több családtagját is meggyilkolta egy kulcsi férfi 2012-ben, mert bevallása szerint miattuk nem tudott démonná alakulni. A gyilkos most azt tervezi, hogy ha kiengedik az IMEI-ből, akkor a bicskei szociális otthonban éli le az életét. A kulcsiak rettegnek attól, hogy kiengedik a férfit – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Az akkor 23 éves H. Csanád Jutas három nap alatt meggyilkolta a bátyját, a nagyapját, a nagyanyját és az apját is. Ezen kívül végezni akart a családja többi tagjával is, de ők sérülésekkel megúszták a támadást.

A férfi hónapok óta ellenségnek tekintette a családját, mert szerinte miattuk nem tudott átalakulni magasabb rendű, démoni formává.

Bicskére költözne

A férfit azért nem ítélte a bíróság életfogytiglani büntetésre, mert az orvosszakértő megállapította, hogy súlyos személyiségzavara van és tébolyban szenved, ezért nem volt tisztában a tettei következményeivel. Mindezek miatt elrendelték a kényszergyógykezelését.

Az IMEI-ben félévente felülvizsgálják az állapotát, és ha úgy ítéli meg a bizottság, akkor javasolhatják a bíróságnak, hogy szüntesse meg a kezelést

– írja a Bors.

Forrás: MTI/Beliczay László

H. Csanád Jutas esetében még nem döntöttek, de a férfi már a szabad éltre készül. Mivel a megmaradt családja kitagadta, saját háza pedig nincsen, ezért a lakhelye szerinti illetékes pszichiátriai betegek otthonának kell befogadnia.

Fejér megyében Gáncson és Bicskén van ilyen, a lap információi szerint a férfi inkább az utóbbit választaná. Ott napi ötször kapna enni, és szabadon járkálhatna.

Senki sem akarja látni

A férfi sem Kulcson, sem pedig a környéken nem akarja látni senki. Egy idős asszony abban reménykedik, hogy soha nem engedik vissza.

Rendőrök bizonyítékokat hoznak ki a lakóházból Kulcson, ahol egy férfi a gyanú szerint négy családtagját megölte, hármat pedig megsebesített. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

"Aki ismerte, mind azt mondta, hogy egy rendkívül okos fiú volt. A szörnyű tettei után viszont mindannyian abban bízunk, hogy soha nem engedik őt vissza a társadalomba.

– mondta az asszony, majd hozzátette, hogy korábban a férfi családja köztiszteletben volt.

A család hosszú évek óta próbálja eladni a házat, ahol a gyilkosságok történtek, de eddig nem jártak sikerrel.