Vizsgálatot indított a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Kökény Mihály oltásellenes kijelentése miatt, miután a volt szocialista egészségügyi miniszter ellen panaszt tettek a testületnél - derül ki az Origo birtokába került dokumentumokból. 

A baloldali Hírklikknek adott interjút áprilisban a szocialisták volt egészségügyi minisztere, amelyben - az oltásellenes baloldalhoz hasonlóan - a kínai vakcinát támadta, kétségbe vonva annak hatásosságát, amelyet már vezető orvosok bizonyítottak.

Az Origo birtokába derült dokumentumokból kiderült, hogy az oltásellenes megnyilvánulás miatt Kökény Mihályt bepanaszolták a MOK-nál, mert elfogadhatatlannak találták, hogy az egykor a magyar egészségügyet irányító orvos nem igazolt adatokra hivatkozva oltásellenes nyilatkozatot tett. A panasztevő az orvosi testületnek címzett levelében később hozzátette, meggyőződése, hogy Kökény nyilatkozatával

tudatosan dezinformált és megtévesztette az embereket, következésképpen, egyenesen emberi életeket veszélyeztetett.

A MOK a napokban megküldött válaszlevelében arról írt, hogy vizsgálódik az ügyben, és bekérik Kökénytől az észrevételeit.

Mint ismert, a baloldali politikusok a kezdetek óta támadják a vakcinákat, elsősorban a Keletről érkezőket. Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) egészségügyi szakpolitikusa azt nyilatkozta, hogy egyes vakcináknál még a betegség is jobb. A MOK akkor is vizsgálódni kezdett, azonban konkrét következménye nem lett a kijelentésnek.