Kellemes, tavaszias lesz az idő a hétvégén, de a napsütést többször megzavarhatják záporok, zivatarok. A zivatarok közelében a szél is megélénkül - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Szombat: A napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a déli óráktól alakul ki szórványosan zápor, zivatar. A délkeleti szél mérsékelt marad, de zivatarok környezetében erős lökések lesznek. Kellemes idő lesz, a hőmérséklet csúcsértéke 21 fok körül várható.

Vasárnap: Délig többfelé valószínű eső, zápor, zivatar; majd délután nyugat felől lassan csökken a felhőzet, de keleten még ekkor is számíthatunk csapadékra. Többfelé megélénkül az északnyugati szél. 15 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk.

A zivatarok hatására megerősödik a szélFotó: Koncz Márton - Origo

Hétfő: Erősen felhős, délen borult lesz az ég. Eleinte sokfelé lehet eső, záporeső - délen jelentős mennyiség, majd északnyugat felől - a megerősödő északnyugati szél hatására - csökken a felhőzet, de délnyugaton egész nap csapadékos lehet az idő. Mindössze 11 és 17 fok között alakul a csúcsérték.

Kedd és szerda: Változóan felhős időre van kilátás, kedden még szórványosan záporokkal. 15 és 21 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Az északnyugati szél kedden erős lehet, de szerdán mérséklődik a légmozgás.