Felépült és gazdát keres az a németjuhász kutya, akit  gazdája felakasztott egy fára a domonyvölgyi erdőben. Sokan jelentkeznek, de szigorú feltételeknek kell megfelelni – írja a Ripost.

A Tánya névre hallgató németjuhászt túrázók találták meg az erdőben, akkorra minden egyes levegővételért küzdenie kellett. A túrázok rögtön hívták az állatvédőket, akiknek hónapokba telt felépíteni a kutyát.

Soványan és piszkosan találtunk rá, de sikerült annyira rendbehozni, hogy egy család boldog tagja legyen. – mondta a Ripostnak Som Marinna, a Gödöllői Árva Lelkek Állatvédő Egyesületének alapító elnöke.

A kutya történtek ellenére játékos más kutyákkal, és az egyesület tavában is szeret úszni.

Sokan akarják örökbe fogadni

Az állatvédők a közösségi oldalukon jelentették be, hogy Tánya gazdát keres. A kutyának a rendőrség besegített a gazdikeresésbe. A poszt óta sokan jelentkeztek ,de komoly kritériumoknak kell megfelelni.

Mi családtagokat adunk örökbe, ezért nem adjuk át a kutyusokat senkinek, aki bent nem akarja tartani őket" – mondta Som Marianna, majd hozzátette, hogy az is fontos, hogy elvinnék a kutyát orvos, és vennének-e neki gyógyszert, ha arra lenne szüksége.

A kutya felakasztása miatt indított nyomozást egyelőre lezárták a nyomozást.