Hamarosan szabadulhat Pénzes Heni gyilkosa

Vágólapra másolva!
A 2006-ban brutálisan meggyilkolt 18 éves Pénzes Henrietta gyilkosa a nyáron elhagyhatja a börtönt.
Vágólapra másolva!

A most 30 éves K. András, vagyis "Muki" hiába követte el a magyar kriminalisztika egyik legbrutálisabb gyilkosságát, a gyilkosság idején még fiatalkorú volt, így a jogszabályok értelmében 15 évnél nem kaphatott hosszabb börtönbüntetést.

"Jobban teszi, ha nem jön ide! Én vele már nem foglalkozom, elég nekem megbirkózni a fájdalommal, amit okozott! Mindennap megyek a temetőbe, csak ott lelek némi megnyugvást. Az ilyen embert soha nem szabadna kiengedni a börtönből" – mondta a Blikknek az áldozat nagymamája, Erzsike néni.

Brutális kegyetlenséggel

A férfit azért ítélték el, mert 2006 nyarán megerőszakolta és egy fához kötözte a 18 éves Pénzes Henriettát. Az elvetemült fiatal egy időre magára hagyta a lányt, benzint szerzett, majd azt áldozatára locsolta és meggyújtotta. A lánynak még volt annyi ereje, hogy kiszabadítsa magát és pokoli fájdalmak közepette segítséget próbáljon kérni. Makói hagymaszedőkkel találkozott, akik azonnal értesítették a mentőket. Végül Heni napokkal később a kórházban halt meg - emlékeztet a Blikk.

Az elkövetőt pillanatok alatt elkapta a rendőrség. Mukiról kiderült, hogy nagyon szegényes körülmények között élt anyjával és testvérével a makói Honvéd-telepen.

"Egyedül az anyja hitt az ártatlanságában, látogatta is a börtönben, de pár éve Juca meghalt. Itt senki nem várja vissza. Nincs is helye, a testvére él a házban a családjával. Szerintem pillanatok alatt visszakerül a börtönbe, kisgyerek kora óta csak a rosszon jár az esze. Remélem, messziről elkerüli az egész telepet" – mondta a lapnak a helybeli Mária.

Égető

A börtönben rengeteg gond volt K. Andrással, az évek alatt számtalan fegyelmit begyűjtött. Korábbi börtönpszichológusa úgy vélekedett: az ilyen személyiségű emberekből lesz sorozatgyilkos. Megbánást soha nem tanúsított, sőt, kicsit büszke is volt a tettére, és élvezte az ölést. A rabtársak az „Égető" gúnynéven szólítják K. Andrást, így utalva borzalmas tettére.