Hétfőn 18 óra után hatalmas erejű széllel, komoly mennyiségű esővel, villámlások kíséretében csapott le a vihar Orosháza belvárosára. A Békés megyei hírportálon (BEOL) arról számoltak be, hogy a Hajnal utcai lakótelepen a tornádó erejű szél tövestől csavart ki fákat, és döntött garázsokra.

A BEOL szerint köztudott, hogy a lakótelep a hetvenes években épült, környezete fás, ligetes, sok a magas, évtizedek óta növekvő fenyőfa. Mint írták, ezeket most alaposan megtépázta a vihar, de a garázstetőket is lekapta a hatalmas erejű szél.

A katasztrófavédelem megyei központja megerősítette: Orosházán erre a lakótelepre és a Hajnal-közbe riasztották munkatársaikat. A Dózsa György utcán légvezetékek is leszakadtak, és a Kerek utcán is komoly károk keletkeztek, aholy nagy erőkkel dolgoznak a romok eltakarításán az egyenruhásokHozzátették: az erős széllökések és a hirtelen jött nagy esőzés után mindenhol letört faágak hevernek, de amilyen gyorsan jött a vihar, olyan gyorsan átrobogtak a fekete felhők a város felet.

A tornádó erejű szél tövestől csavarta ki a fákat Orosházán.Forrás: WWW.METKEP.HU

A MetKép oldalán több felvételt is közzétettek az orosházai ítéletidő okozta pusztításokról.

Hatalmas vihar csapott le Orosházára.Forrás: WWW.METKEP.HU
Számos garázsnak a tetejét is letépte a viharos szél Orosházán.Forrás: WWW.METKEP.HU