Zugló baloldali vezetése tízszer annyiért újított fel egy harmadakkora területet, mint a korábbi fideszes vezetés

Vágólapra másolva!
Erősen túlárazottnak tűnő fejlesztésről számolt be Borbély Ádám, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke közösségi oldalán: számításai szerint a szocialista Horváth Csaba által vezetett önkormányzat tízszer annyiért újított fel egy harmadakkora területet ugyanazon a környéken, mint a korábbi fideszes vezetés. A baloldali városvezetés így lapátolja ki a pénzt - kommentálta a történteket a kormánypárti politikus.
Vágólapra másolva!

Mint írta, a baloldali kerületvezetés a járványhelyzet közepén 133 millió forintból épített teret (teraszt) egy olyan üzlethelyiség elé, amit nem sokkal ezután pályáztatás nélkül próbált kiadni. Arról nem is beszélve, hogy a helyiséget a tervezett manőver előtt 16 millióból újítottak fel, így kicsinosítva várt volna bérlőjét.

A 133 millió forint elsőre is kifejezetten soknak tűnik, úgy meg pláne, hogy ugyanebben a kereszteződésben a Tisza István tér helyrehozatala 15 millió forintba került - 2012-ben a Fidesz irányítása alatt. "Noha sokkal nagyobb alapterület, mégis tizedannyiért ki lehetett alakítani a teret és a zöld parkot" - tette hozzá Borbély Ádám.

Csakhogy a jóval kisebb alapterületű, harmadakkora, Horváth Csabáék által kialakított térkőtenger, a "Szajna parti életérzés" tízszer többe, üzlethelyiséggel együtt 150 millió forintba került. A kormánypárti politikus úgy kommentálta a történteket, hogy

Horváth Csaba polgármestert, és a baloldali városvezetést mostanában nem kerülik el a botrányok. Ahogy több cikkben is foglalkoztunk vele, a kormányzati támogatásból megvalósuló kerületi egészségügyi fejlesztésekkel alaposan megcsúsztak, aminek eszeveszett kapkodás lett a vége. Így a városrész valamennyi orvosi rendelőjében egyszerre, a járvány kellős közepén indultak meg a munkálatok, ami mondani sem kell, óriási fejetlenséget okozott a kerület egészségügyi ellátásában.

Legutóbb azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy az önkormányzat által megbízott kivitelezők olyan légkondicionálókat szereltek fel a kormány támogatásából felújított kerületi orvosi rendelőkben, amelyeknek a járvány miatt a mellőzését kéri a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). A belső levegőt keringtető, úgynevezett split klímák ugyanis könnyebben terjesztik a fertőzéseket, ami vírusidőszakban kifejezetten veszélyes.