Elítélték a kegyetlen tizenéves lányokat, akik videóra vették, ahogy megalázzák és véresre verik ismerősüket

Vágólapra másolva!
Két tinilány két évvel ezelőtt brutálisan megverte és megalázta az egyik ismerősüket. Kutyának szólították, és többször arra kényszerítették, hogy csókolja meg a cipőjüket. A bántalmazást videóra vették, ami később az internetre is felkerült. A megvert lánynak a bántalmazás előtt halt meg az anyja, őt is szidták, és azzal fenyegették, hogy mellé teszik a sírba, ha bárkinek beszél a történtekről. A bíróság most elítélte a lányokat és a társukat. 
Vágólapra másolva!

Ma a bíróság elítélte azt a két nádudvari lányt és egy fiú társukat, akik megvertek egy idős férfit, valamint levideózták és feltöltötték az internetre, ahogy megalázzák és megverik az egyik ismerősüket, akinek nem sokkal korábban halt megy az anyja.

Az egyik lányt társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértése és két rendbeli testi sértés miatt 1 év 6 hónap javítóintézeti nevelésre, a másik lányt társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértése és testi sértés miatt 1 év 2 hónap javítóintézeti nevelésre, míg a fiú társukat bűnsegédként elkövetett testi sértés miatt 100 óra közmunkára ítélte a bíróság.

Az ügyészség, valamint a fiú és a védője tudomásul vette az ítéletet, így az ő esetében az jogerős. A két lány és a védőik fellebbeztek a döntés ellen, így az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik - írja közleményében a Debreceni Törvényszék.

A bírónő az indoklásban elmondta, hogy súlyosító körülménynek értékelték, hogy

a tettük országos felháborodást váltott ki, a videón indokolatlan brutalitás volt látható, ami az internetre is felkerült.

A megalázott lányt a történtek a mai napig megviselik, de megbocsátott a lányoknak.

Hangsúlyozta, hogy azért rendelt el javítóintézeti nevelést, mert úgy ítélte meg, hogy ez a fiatalok eredményes nevelése érekében elengedhetetlen.

Enyhítő körülménynek értékelték, hogy sok idő eltelt azóta, valamint hogy a fiatalok beismerő vallomást tettek és megbánták a tettüket.

Kutyának hívták, a cipőjüket csókoltatták vele

Az akkor 15 és 17 éves lányok 2019. február 25-én este, a nádudvari buszvégállomáson voltak, amikor észrevették, hogy az ismerősük az egyik barátnőjével a közeli játszótéren egy hintában ül.

A lányok egy korábbi nézeteltérésük miatt rátámadtak az ismerősükre, többször megütötték és megrugdosták, rátapostak a fejére.

Közben káromkodva szidták, kutyának hívták, és többször arra kényszerítették, hogy csókolja meg a cipőjüket. Miután a megvert lány orra vérezni kezdett, utána is meg kellett csókolnia az egyik lány cipőjét. A vérző orra miatt azonban véres lett a cipő, amit a támadó beletörölt a megvert lány nadrágjába.

Mindezek mellett az anyját is szidták, aki a bántalmazás előtt nem sokkal halt meg. Azzal fenyegették, ha a történteket bárkinek is elmondja, akkor mellé teszik a sírba.

Végül egy gyalogos hívta a rendőröket, miután segélykiáltásokat hallott.

A bántalmazást a megvert lány barátnőjével vetették fel. Őt azzal fenyegették meg, ha nem teszi meg és megpróbál elmenekülni, akkor őt is megverik.

Egy férfit is megvert

Az eset után felkerült egy másik videó is az internetre, ahol a fiatalabb lány egy férfit ver meg. A lány akkor az egyik ismerősével az egyik nádudvari általános iskola udvarán volt 2018 augusztusában. Egy 65 éves, részeg férfi akarta eltolni mellettük a biciklijét, amikor a lány odament és kötekedni kezdett a férfival. Hangosan szidta, majd megütötte az arcán, amitől a férfi elesett.

Ott még kétszer megrúgta, egyszer a fején, amitől el is ájult. Olyan erővel rúgta meg, hogy a cipője is elszakadt.

A lány ismerőse végig bíztatta őt. Egy másik ismerősük felvette telefonjával a történteket, amit később valaki feltöltött az internetre.

A történtek után az egyik lány egy újabb videót töltött fel az internetre, amiben bocsánatot kért. Az ő apja a TV2 Tények című műsorának azt mondta, hogy a családját a bántalmazás után többen megkeresték és megfenyegették. A házuk elé festékszóróval azt írták: kutya.

– mondta akkor a bocsánatot kérő lány apja a Tényeknek.

A két lány később beismerő vallomást tett a rendőrségen.