Egy Facebook-poszt alatt szidta egymást hosszú ideig a bajai baloldal, aminek az lett a következménye, hogy egy, a Momentumból már kilépett képviselő leleplezte a bajai momentumos polgármester és köre erősen alvilági módszereit. Ráadásul az is kiderült, hogy a Momentum törvénysértő módon tárolja azoknak az adatait, akik aláírták a párt ajánlószelvényeit.

A Sikeres Bajáért Egyesület - amely valójában a baloldali koalíció elnevezése - május 3-án egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy mostantól majd lehet képviselőcsoportokat alapítani a bajai közgyűlésben, ezt ugyanis eddig tiltotta a helyi SZMSZ. A bejegyzést elsőként lájkolókra gúnyos megjegyzést tett Székely Dániel, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés képviselője.

A fiatal felsőszentiváni férfi 2019-ben a Momentum tagjaként került be a megyei közgyűlésbe. Nem sokkal később azonban annyira megromlott a viszonya Baja szintén momentumos polgármesterével, Nyirati Klárával, hogy Székely végül idén januárban kilépett a pártból. Ekkor azt írta a Facebookon közzétett sajtóközleményben, hogy a polgármester "autoriter módszerekkel" vezeti a várost és a helyi Momentumot.

...mindenkit kiszorítottak a pártból és környezetéből, aki nem bólogatott mindenre, és nem támogatta teljes mértékig a bajai polgármester és tanácsadója, Búcsú Lajos által képviselt autoriter vezetői stílust...erkölcsileg megkérdőjelezhető, ami az önkormányzati választás óta zajlik Baján, és megyei szinten is.

- írta. Székely Dániel azonban – a Momentum felszólítása ellenére – megtartotta a mandátumát, így jelenleg független képviselőként van jelen a megyei közgyűlésben.

Fekete-Győr András osztogatta a pozíciókat

Székely Dániel gúnyos megjegyzésére Pittenauer Zoltán, a bajai önkormányzat ügyrendi és jogi bizottságának külső tagja is reagált, és azt írta Székelynek, hogy azoknak köszönheti mandátumát, akiken most gúnyolódik. A polgármester pedig azt írta, egészen konkrétan neki kell köszönetet mondani: Székely Dániel, ugye emlékszel, hogy lemondtam a javadra a megyei képviselői posztról??? Ugye, tudod, hogy kinek köszönheted, hogy ott vagy?Székely Pittenauernek azzal vágott vissza, hogy inkább neki tartozik hálával a helyi baloldal, hiszen „a központnak leadott bázisból visszakereshető", hogy 300 aláírást gyűjtött a Momentumnak az önkormányzati választás előtt. Ezzel nem mellékesen leleplezte a Momentumot, kiderült, hogy a párt visszakereshető adatbázist állított össze azoknak az adataival, akik aláírták a párt ajánlóíveit, ez pedig törvénytelen.

A polgármesternek válaszolva pedig azt leplezte le, hogy Nyiratit Fekete-Győr kényszerítette lemondásra. Még egy képernyőfotót is nyilvánosságra hozott, amin a Fekete-Győrrel váltott üzenetei látszanak. Amiből amúgy az is kiderült, Székely mennyire izgult a pozícióért. "Minden másodperc egy órának tűnik" - írta Fekete-Győrnek. 

Forrás: --

Az azóta törölt hozzászólások itt olvashatóak:

Székely DánielForrás: --