Egy rakamazi férfi dobozban tett ki az út szélére hat kölyökkutyát étlen-szomjan, hogy megszabaduljon tőle. Egy másik férfi még időben megtalálta a dobozt, a rendőrök pedig gyorsan elfogták az állatok gazdáját, mert rajta volt a címe a dobozon.

Szabolcs és Balsa között sétált egy férfi vasárnap, amikor állatnyüszítést hallott. Az út mellett, a növényzeten túl egy földúton látta meg az elázott dobozt, amiben hat, alig egy hónapos kölyökkutya volt étlen-szomjan. A férfi nem akarta őket otthagyni, ezért azon gondolkodott, hogy kinek szólhatna, amikor meglátott egy rendőrautót az úton és leintette őket.

Forrás: Police.hu

A rendőrök felhívták az állatvédőket, akik biztos helyre vitték a kutyákat. Ezek után a rendőrök a dobozon, valamint egy abban talált számlán is találtak egy címet, ami feltételezhetően az állatok gazdájáé. A rakamazi címen lakó 41 éves férfi elismerte, hogy sorsára hagyta a kutyákat. Azzal védekezett, hogy rossz az anyagi helyzete, és bízott abban, hogy valaki még időben megtalálja a kutyákat. Állatkínzás miatt indítottak ellene eljárást a rendőrök.