Elkergették a piacról a Viszkis rablót

Ambrus Attila, viszkis, galéria
A korábban már mutatott agyagedények. Itt Ambrus már árulja őket. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Ambrus Attila, az egykori Viszkis rabló manapság saját készítésű kerámiákat árul, a vásárlók kedvelik, de a kofák nem mindenhol örülnek a jelenlétének, sőt a veresegyházi piacon mindent elkövettek, hogy kitúrják a helyéről - írta a Borsonline.
Vágólapra másolva!

A munkáit országszerte ismerik és örömmel látják a termelői piacokon, az utóbbi időben azonban gyakran azt érzi, hogy nem kívánt személy, s az árusok mindent elkövetnek azért, hogy ellehetetlenítsék - írta a lap.

Ambrust kedvelik a vásárlók, fotózkodnak vele, a kofák azonban nem nézik jó szemmel, hogy egy ismert ember áll az asztal mögött. Az egykori Viszkis rabló a lapnak vicceskedve azt mondta, ha egyszer embert öl, az a szelfik miatt lesz. Volt olyan napja is, amikor 1400-an akartak közös fotót vele.

Ambrus Attila napjainkban kerámiákat készít és árul Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ambrus a lapnak arról is beszélt, hogy szinte az ország minden termelői piacán árult már, de soha olyan erős ellenszenvet nem tapasztalt, mint ami Veresegyházon fogadta. Úgy érzi,

a többi árus arra hajt, hogy kitúrja, mert mindig elhajtják az asztaltól.

Gyakran vágják a fejéhez, hogy: Mi a f*szt keresel itt, te bűnöző?! Szerinte ez igazságtalanság, és ha nem rendeződik a helyzet, nem is fog árulni többet a veresegyházi piacon.