Megszűnhet az ingyenes parkolás

VII. kerület, Erzsébetváros, parkolás, parkoló, zóna, parkoló zóna, parkolási zóna, fizető parkolás, automata, parkoló automata, parkolóautomata
VII. kerületi fizetős parkolás 2020 július 22-én
Vágólapra másolva!
A javuló járványhelyzet miatt egy-két héten belül visszaáll az eredeti parkolási rend az országban, vagyis ismét fizetnie kell annak, aki közterületen szeretne parkolni - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A parkolási díjakat a koronavírus-járvány első hulláma alatt, 2020 áprilisától szüntették meg. Ezt a döntést a kormány azzal indokolta, hogy a fertőzések csökkentésének legjobb módja a meghatározott távolság betartása, ami a zsúfolt tömegközlekedési eszközökön nem biztosított.

Egy-két héten belül visszaáll a fizetős parkolás Fotó: Szabó Gábor - Origo

2020 júliusa és novembere között a javuló adatoknak köszönhetően megszűnt az ingyenes parkolás, amelyet a járvány második hullámának idején, tavaly novembertől újra bevezettek, ami azóta is tart.

Emlékezetes, hogy Karácsony Gergely főpolgármester többször is bírálta az intézkedést, ami szerinte csak káoszt okozott a nagyvárosokban, és aminek szerinte semmi köze nem volt a járvány kezeléséhez.