Jelentősen nőtt a beoltottak száma, miközben az új megbetegedések száma régen látott mélyponton van - hangzott el az Operatív Törzs tájékoztatóján. 

408 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, mivel nem, vagy nem megfelelően viselték a maszkot – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes. 78 személlyel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt. A korridorokon 28 intézkedést hajtottak végre. Közel 1500 hatósági házi karantént rendeltek el, és 16 800 esetben ellenőrizték a hatósági házi karanténban tartózkodókat. 

Újabb jelentős vakcinaszállítmány érkezettForrás: MTI/Krizsán Csaba

Kedden is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Őket kérjük, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot - mondta Galgóczi Ágnes. A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője elmondta, hogy korlátozott mennyiségben lehet még foglalni Szputnyik és AstraZeneca-oltásokat az időpontfoglalóban, és még kevés Pfizert is annak, akik SMS-t kapott.

334 620 adag Pfizer-vakcina érkezett kedden, az elsőkörös oltásokról hamarosan újabb tájékoztatást adnak.  

A Sinopharm-oltásokat továbbra is folyamatosan hirdetik a kórházak. A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal tudják folytatni az oltást. Már ingyen le lehet tölteni azt a mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására. 

A második körös oltásokat nem lehet elhanyagolni, akinek időpontja van, menjen el és vegye fel a második oltást is, hiszen csak a második oltás után lesz igazán hatékony az oltóanyag - mondta Galgóczi.