A legegyszerűbb angol nyelvű kérdést sem értette meg Karácsony Gergely egy nemzetközi sajtótájékoztatón - videó

Vágólapra másolva!
Főpolgármesterré választása után Karácsony Gergely nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, ahol váratlanul egy angol nyelvű kérdést kapott. A Hír TV által nyilvánosságra hozott felvételen jól látható, amint párttársa, Barabás Richárd értelmezte neki az elhangzottakat. Mint ismert, Karácsony egyáltalán nem tud angolul, olyannyira, hogy nem tud megszólalni az idegen nyelven. Sőt, a legegyszerűbb kérdést sem érti meg. Bár állítása szerint hiperpasszív angoltudása van - amit nem tudunk, mit jelent, valószínűleg azt, hogy rendkívül passzív -, a mostani felvételek szerint a főpolgármester jól láthatóan nem értette az egyébként a szakmáját érintő kérdést.  
Vágólapra másolva!

"Megválasztásom után vállalok egy angol nyelvű nemzetközi sajtótájékoztatót" - jelentette ki a baloldali előválasztáson elinduló főpolgármester a tegnapi Egyenes Beszédben.

Bár nem sokan emlékeznek rá, a politikus nem is olyan régen részt vett hasonló eseményen: főpolgármesterré választása után kiállt a külföldi sajtó elé, igaz, a végeredmény közel sem lett tökéletes.

A Hír TV által megtalált felvételen az látható, hogy a frissen megválasztott városvezető kapott egy angol nyelvű kérdést, amit szemmel láthatóan nem tudott értelmezni. Párttársa, az önkormányzati választási kampányban őt szóvivőként segítő, jelenleg újbudai alpolgármesterként dolgozó Barabás Richárd sietett a segítségére, és lefordította neki a kérdést. Karácsony Gergely ezt követően nem angol, hanem magyar nyelven válaszolt a kérdésre, amit nem valószínű, hogy megértett a külföldi újságíró.

A most előkerült felvétel erősen cáfolja Karácsony tegnapi, atv-s nyilatkozatát, miszerint "hiperpasszív nyelvtudása" van. A politikus azzal próbálta kivédeni az angoltudása (pontosabban annak hiánya) miatti támadásokat, hogy tudott angolul, csak elfelejtett. Sőt, még azt is mondta, hogy az angol egyik speciális szeletét tudja, jobban megérti a szaknyelvet, mint a bulvárlapok szövegét.

Ez utóbbi nem igazán köszön vissza a tavalyelőtt megtartott nemzetközi sajtótájékoztatóján, ahol tipikusan egy "szakmabeli" kérdést kapott.

Ebben a cikkünkben foglaltuk össze Karácsony Gergely legdurvább hazugságait az angoltudásával kapcsolatban.

A Hír TV egyébként ma megpróbálta megtudni, hogy tanul-e legalább most angolul, de Karácsony Gergely ismét elmenekült a kérdések elől.