Vádat emelt az ügyészség négy férfi ellen, akik rátámadtak az ismerősükre az egyik encsi parkolóban. Az ismerős úgy tudta elijeszteni a támadóit, hogy elsütötte a gázpisztolyát.

A banda 2019 júniusában egy autóval leparkolt az egyik encsi presszó előtti parkolóba, ahol az ismerősük az egyik barátjával italozott. Ahogy kiszálltak a kocsiból azonnal a férfi irányába indultak, egyikük kezében egy bozótvágó, egy másiknál pedig vascső volt.

Vitatkozni kezdtek, majd megpróbálták megütni az ismerősüket. Az egyiküknek el is találta a mellkasán, amitől elesett, de gyorsan felállt és bemenekült a közeli presszóba, és magára zárta a rácsos, üvegezett ajtót.

A támadók követték, ütötték és rángatták az ajtót. A férfi ijedtében és azért, hogy elijessze a támadóit elsütötte a gázpisztolyát. A banda ettől elmenekült, a presszó dolgozója pedig hívta a rendőrséget.

Az ügyészség a banda ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat. Azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje őket közmunkára.