Gyurcsány krákogással jelzi Karácsonynak, ne válaszoljon az újságírónak - videó

Gyurcsány Ferenc krákogással fejezte ki nemtetszését, jelezve Karácsony Gergelynek, GIF
Vágólapra másolva!
Az összbaloldal tegnapi sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc krákogással jelezte Karácsony Gergelynek, hogy ne válaszoljon a doktorijával és az egyetemi állásával kapcsolatos kérdésekre az újságírónak - ez látszik a Hír TV által nyilvánosságra hozott felvételen. A DK-elnöke azután avatkozott közbe, hogy a főpolgármester megpróbált vitatkozni a tudósítóval, természetesen a tőle megszokott zavarodottsággal. Karácsony még a legegyszerűbb kérdésekre sem tudott válaszolni - Gyurcsány Ferenc sietett a segítségére. A baloldali városvezető egyre kellemetlenebb helyzetekbe keveredik nyelvtudásának hiánya, és az ezzel kapcsolatos hazugságai miatt, ennek ellenére továbbra is élvezi a pártelnök bizalmát. 
Vágólapra másolva!

"Azt szeretném mondani önnek, hogy szégyellje magát" - így reagált az egyik újságíró kérdésére Karácsony Gergely az összbaloldal tegnapi, dunaújvárosi sajtótájékoztatóján, miután a doktori iskolá(k)ban sikertelen, kudarccal zárult éveiről kapott egy kérdést.

Pedig a főpolgármester szombati beszédében még arról beszélt, hogy "egy olyan országban szeretne élni, ahol az embert hagyják dolgozni, ahol az újságíró kérdezhet". Úgy látszik, ez nem vonatkozik a számára kellemetlen kérdésekre, a baloldali politikus többször is megpróbált visszaszólni a doktorijával és az egyetemi állásával kapcsolatos hazugságairól kérdező újságírónak.

A helyzet kezdett kínossá válni, hiszen Karácsony elkezdett volna vitatkozni a helyszínen lévő tudósítóval, de annyira zavarban volt, hogy még a legegyszerűbb kérdésekre sem tudott válaszolni. A Hír TV felvételén jól hallatszik, hogy a szerencsétlenkedését már főnöke sem bírta nézni.

Gyurcsány Ferenc egy krákogással jelezte Karácsonynak: ne válaszoljon a feltett kérdésre, erre Karácsony abba is hagyta.

Egyébként a két politikus végig egymás mellett állt a sajtótájékoztatón, aminek az elején a Demokratikus Koalíció elnöke készségesen igazgatta a főpolgármestert.

Karácsony régi embere Gyurcsánynak, közel két évtizede teljesíti a volt miniszterelnök politikai kéréseit. A közös munka 2004-ben vette kezdetét, amikor is a főpolgármester politikai tanácsadó lett a Miniszterelnöki Hivatalon belül. Családi cége később több tízmillió forint értékben kapott állami megbízást Gyurcsány Ferenc kormányától.

Tegnapi cikkünkben végigvettük, hogyan került hazugságspirálba Karácsony Gergely. Nemrég derült ki, hogy úgy indul miniszterelnök-jelöltként az előválasztáson, hogy nem tud angolul, és a nemzetközi szereplésein tolmácsot használ. Állítása szerint hiperpasszív nyelvtudása van. Nem ezt igazolja, hogy több alkalommal sem tudott megszólalni, amikor újságírók angolul kérdezték. Inkább elmenekült a helyszínről.

Többször is megcsinálta ezt.

Komoly képességbeli hiánya aztán rávilágított több kétes ügyére is. Egyetemi évei végén Tóka Gábor, a Soros-egyetem oktatója hamisan jelölte meg szerzőként egy angol nyelvű, tudományos publikációban, azt a látszatot keltve, hogy tanítványa magas szinten műveli az angolt. Kiderült az is, hogy állításával szemben nincs államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványa angolból, csupán egy, az ELTE Bölcsészettudományi Kara által kiállított lektorátusi igazolással rendelkezik.

Ez olyan szempontból problémás, hogy a doktori iskolából két alkalommal elbocsátott politikus adjunktusként is tanított a Corvinus Egyetemen, úgy, hogy ezt nyelvvizsga nélkül nem tehette volna meg. Ráadásul ezzel kapcsolatban többször sem mondott igazat.