Kertész Ágnest 10 éves börtönbüntetésre ítélték emberölési kísérlet miatt, nemrég azonban köztársasági elnöki kegyelemben részesült, így másfél év múlva szabadulhat. Miután gyereke nem látogatja és a felügyeleti jog is a férjét illeti, szabadulása után pert fog indítani gyerekéért a nő. 

Azt írja a Blikk, hogy Kertész Ágnes évekig a fájdalomtól sírt, most azonban az örömtől potyogtak a könnyei. A nő szinte megszólalni sem tudott, csak rázta a zokogás, amikor megtudta, hogy Áder János elnöki kegyelemben részesítette. Így tényleges büntetésének csak a felét kell a rácsok mögött letöltenie.

A jó magaviseletéért járó kedvezményekkel Ágnes másfél év múlva szabadulhat. A nőt azért ítélték el, mert állítólag volt férje italába drogot tett, majd többször megszúrta a férfit. Ágnes ezzel szemben álltja: párja magának okozta a sérüléseket, majd mikor ő ilyen állapotban megtalálta, dulakodni kezdtek, s akkor valóban mindketten bántalmazták a másikat - írja a lap. A bíróság a férfi verzióját fogadta el.

Ágnesnek 2019-ben kellett börtönbe vonulnia, a reményt a lehetséges elnöki kegyelem táplálta benne és a kislányától kapott rajzok. 

Ez egy hatalmas küzdelem volt Ágnes, a korábbi védője és a mi részünkről is – közölte dr. Kléber István, a nő jogi képviselője. Nem adtuk fel, hittünk benne, hogy végül megkapja a kegyelmet. Közös győzelem ez mindannyiunknak, amiért nagyon megdolgoztunk. Ágnessel bő egy hete találkoztam a mélykúti börtönben, és nyugodtan állíthatom, hogy nagyon boldog volt a hírtől.

A nő a pozitív hír hallatán egyszerre sírt és nevetett. Ágnes dolgozik, mellette iskolába is jár, kitanulta a szabó-varró mesterséget is.

A jogi képviselő szerint nem kizárt, hogy harcolnak tovább, hiszen meggyőződésük szerint Ágnest ártatlanul ítélték el. A gyermekelhelyezés sem egy lejátszott ügy, jelenleg az apuka gyakorolja a felügyeleti jogot, de nagyon szeretnénk, ha amint Ágnes kijön, hozzá kerüljön a kislány – fogalmazott Ágnes ügyvédje.

Bár a börtönszabályzat nem tiltja, hogy láthatásokra gyermek is érkezzen, Ágnest egyszer sem látogatta meg kislánya. Feltehetőleg a volt férj úgy ítélte meg, hogy káros lenne a környezet a gyerek lelki fejlődése szempontjából. Így nem kizárt, hogy az édesanya csak másfél év múlva ölelheti újra magához a gyermekét - írja a lap.