Több százmillió forintot csaltak ki ügyvédek egy vállalkozótól

Vágólapra másolva!
Egy férfi több ügyvéd segítségével több százmillió forintot szerzett meg egy vállalkozótól, aki úgy tudta, hogy vesztegetésre kell a pénz. Az ügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.
Vágólapra másolva!

Egy férfi 2019 szeptembere és 2020 márciusa között több társával együtt, köztük két ügyvéddel, egy vállalkozótól 800 millió forintot kapott.

Arra hivatkoztak, hogy a pénzből a belügyminiszternek, rendőröknek, NAV-osoknak és más hivatalos személyeknek kell fizetni azért, hogy a vállalkozó ellen ne induljon adóhatósági eljárás. Ez persze nem volt igaz.

Amikor mégis nyomozás indult ellene, további 100 milliót kértek tőle, hogy az eljárást kedvezően befolyásolják hivatalos személyek segítségével.

Ezen kívül a vállalkozót közvetítőkön keresztül egy másik ügyvéd is megkereste, hogy 150 millióért eléri, hogy számára megfelelően záruljon az eljárás.

Az ügyvéd azt hazudta, hogy az ügyhöz a miniszterelnök, a legfőbb ügyész és egy magas beosztású NAV vezető befolyását kérik, és ezért a kért pénzből nekik is kell fizetni. Persze ez sem volt igaz.

További bizonyítékok szerzéséhez a Központi Nyomozó Főügyészség 12 helyszínen tartott házkutatásokat és hét embert kihallgattak. Valamennyiüket őrizetbe vették és javasolták a letartóztatásukat - írja az ügyészség.hu.