Fegyverrel fenyegetett gyalogosokat egy nyugdíjas

Vágólapra másolva!
Egy Veszprém megyei férfi több embert is halálosan megfenyegetett az utcán, köztük két gyereket is. A fejükhöz fegyvert tartott, majd többször a levegőbe lőtt.
Vágólapra másolva!

A részeg támadó tavaly nyáron két, a járdán beszélgető fiút szólított meg, majd a garázsból kihozott egy távcsöves légpuskát, amit az egyikük fejéhez tartott és elzavarta őket.

A gyerekek elszaladtak és elbújtak a közeli fák mögött, de még hallották, ahogy a férfi előbb a légpuskával, majd egy gázpisztollyal is a levegőbe lőtt.

Tavaly októberben egy gyalogos férfit szemelt ki a támadó, aki kétszer is életveszélyesen megfenyegetett. Először a derekán lévő pisztolytáskából vett elő egy forgótáras pisztolynak látszó tárgyat, aminek a csövét áldozata feje elé tartotta. A férfi igyekezett megnyugtatni a fenyegetőző támadót, aki erre azt mondta, hogy

Másnap ugyanott találkozotak egymással, akkor a férfi fejbelövéssel fenyegette meg.

A vád szerint a 70 éves férfi elvált a feleségétől, de az asszony továbbra is egy házban élt vele. A támadó őt is rendszeresen szidta, és rá is fogott fegyvert.

A jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló nyugdíjast az ügyészek fegyveresen elkövetett garázdasággal, lőfegyverrel visszaéléssel, többrendbeli zaklatással és kapcsolati erőszakkal vádolják, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre – írja a Veszprém Megyei Főügyészség.