Sárcsuszamlás miatt lezárták az utat Mátrakeresztesen

Vágólapra másolva!
Sár csúszott az úttesttestre a hegyről Mátrakeresztesen, ezért lezárták a 2408-as számú utat. Homokzsákokkal védekeznek a Nógrád megyei Mátrakeresztesen, ahol egy kiáradt patak akadályozza a közlekedést.
Vágólapra másolva!

Lezárták a 2408-as számú utat a 14-es kilométerszelvényében, mert csütörtök reggel Mátrakeresztes belterületén a hegyről sár csúszott az úttestre, amely ennek következtében járhatatlanná vált - olvasható a police.hu oldalon.

Pásztó-Mátrakeresztesen a Kékesi út felső szakaszán a házak közelében a patak kilépett a medréből. A víz kimosta a partfalat és földcsuszamlást okozott a 2408-as út 14-es kilométerénél, mintegy 200 méteres szakaszon.

Mint írják,

a személygépjárműveket a Kékesi útra terelik, míg a busz- és tehergépjármű forgalom az útszakaszon szünetel.

Homokzsákokkal védekeznek az áradás ellen Mátrakeresztesen

Homokzsákokkal védekeznek a Nógrád megyei Mátrakeresztesen, ahol egy kiáradt patak akadályozza a közlekedést. A víz lakóházakat közvetlenül nem veszélyeztet.

A pásztói hivatásos tűzoltók, a HELP Önkéntes Tűzoltó és Különleges Mentőegyesület, és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei, a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával ideiglenesen elterelték a vizet az érintett szakaszról, és megkezdték a szivattyúzást.

A káresemény jelenleg lakóházakat közvetlenül nem veszélyeztet.

Azonban az egységek a lakók és az ingatlanok védelméért homokzsákokat helyeznek ki. Ehhez Pásztó önkormányzata is segítséget nyújt, és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak.
Mátrakeresztesen vannak a közútkezelő szakemberei és statikus is.