Vádat emeltek egy 21 éves férfival szemben, aki előbb fenyegetéssel, majd az autója megrongálásával próbált arra kényszeríteni egy másik férfit, hogy a tartozását kifizesse neki.

Február 12-én délután a fiatal férfi Hejőpapiban, az utcán odament ahhoz az autóhoz, amit az ismerőse vezetett, és a volán mögött ülő férfitól egy korábbi üzletükből eredő tartozás megfizetését követelte. Ismerőse közölte, hogy siet, ezért később térjenek vissza kérdésre. A férfi nem hagyta annyiban a dolgot. Azt mondta, levágja fejét, és letöri az autó visszapillantó tükrét, ha nem kapja meg a pénzt.

Mivel az ismerőse továbbra sem engedelmeskedett, a férfi kézzel betörte a gépkocsi bal oldali visszapillantó tükrét. Ekkor ismerőse kiszállt a kocsiból, és a férfi felé lépett, hogy megfékezze a további rongálásban, ő azonban megkerülte, és a kocsi hátuljához futott, aholbetörte a hátsó szélvédőt, majd a jobb oldali visszapillantó tükröt is leszakította.

A férfi csak akkor hagyta abba a rongálást, amikor ismerőse hívta a rendőröket.

A kocsiban 70 ezer forintos kár keletkezett.

Az ügyészek a büntetett előéletű, különös visszaeső férfit önbíráskodás kísérletével, és rongálással vádolják, vele szemben börtönbüntetés kiszabását, illetve egy korábbi, felfüggesztett büntetés végrehajtásának elrendelését javasolták.