Egy három fős banda több mint százmillió forintot csalt ki egy férfitól. Hónapokon keresztül zsarolták, és fenyegették. Egyszer azt hazudták, hogy az egyik csaló nő tőle terhes.

Egy férfi és a két társa a 64 éves férfi bizalmába férkőzött és az otthonába is beköltöztek. Négy év alatt több mint százmillió forintot szereztek meg tőle különféle módszerekkel. Eleinte főleg szóbeli fenyegetéssel zsarolták, később többféle sztorival csaltak ki tőle pénzt.

Legtöbbször állítólagos műtétekre, orvosi kezelésekre kértek pénzt, de volt olyan is, hogy azt mondták, az egyikük ismerősének balesete volt és azonnal pénzre van szüksége.

Utolsó alkalommal, május 18-án az egyik budapesti kórház előtt azért adott a két nőnek több százezer forintot, mert egy kitalált terhesség miatt sürgősen orvosi kezelésre volt szüksége. Azonban a rendőrök is ott voltak a kórháznál, és a pénzátadás után elfogták a 25 éves B. Alexandrát és 36 éves R. Brigittát. Még aznap délután a 34 éves N. Szabolcsot is elfogták a XV. kerületben. A rendőrök az eljárás közben több mint 10 millió forint értékben foglaltak le vagyontárgyakat és készpénzt.

A rendőrség zsarolás és más bűncselekmények miatt indított eljárást a két nő és a férfi ellen, valamint javasolták a letartóztatásukat.