Itt vannak a kórházi látogatási szabályok

Koronavírus, COVID, Covid–19, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés, Budapest, 2021, május, tavasz, 2021. május 17.
Vágólapra másolva!
Péntektől lehet a kórházakban beteget látogatni - hangzott el az Operatív Törzs tájékoztatóján. 
Vágólapra másolva!

Az Operatív Törzs már döntött az újabb engedményekről. A részletes szabályozás a Magyar Közlönyben fog megjelenni – mondta Gál Kristóf. A rendőrségi szóvivő ismertette a legfrissebb hatósági adatokat: 450 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, mivel nem, vagy nem megfelelően viselték a maszkot; 68-an szegték meg a kijárási tilalmat. 16 200-an tartózkodnak hatósági házi karanténban - tette hozzá.

Egyre kevesebb a fertőzött Fotó: Csudai Sándor - Origo

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője elmondta, hogy a járványügyi adatok folyamatosan javulnak. Már közel 4,9 millió ember megkapta az oltást. Ahhoz, hogy elérjük az 5 millió oltást, ahhoz az kell, hogy aki regisztrált, az foglaljon időpontot. Az intézkedések enyhülésével nem lehet a figyelmet csökkenteni - mondta Galgóczi.

Mától lehet a kórházakban látogatni beteget, de csak egy ember egy órára mehet látogatóba

- tette hozzá. Koronavírusos beteg azonban továbbra sem látogatható. Ha az időjárás engedi, a beteg a kórház kertjében is fogadhat látogatókat, ez esetben akár többet is.

A látogatóknak kötelező maszkot viselni a kórház területén

– tette hozzá Galgóczi Ágnes.

Felhívta a figyelmet, hogy a pünkösdi hétvégén mindenki tartsa be a járványügyi szabályokat, tartsuk a távolságot és a fertőtlenítést.