Vádat emeltek azzal a 35 éves fonyódi férfival szemben, aki részegen okozott balesetet, melyben a vele utazó testvére meghalt.

A külföldön dolgozó férfi júliusban Kaposvár környékén lakó testvérénél volt, akivel meglátogattak egy  közeli szórakozóhelyet, majd annak ellenére, hogy kocsival érkeztek, és azzal is terveztek hazamenni, lerészegedtek.

A férfi testvére az éjszaka folyamán megkérte a nagyon részeg, jogosítvánnyal egyébként sem rendelkező férfit, hogy vigye haza kocsival. A férfi megtette, azonban az út során egyikük sem használta a biztonságot övét, emellett a férfi ismeretlen okokból lekanyarodott egy mellékútra.

A világítás nélküli mellékúton

kanyarodni próbált, ami közben előbb a padkára, majd a vízelvezető árokba sodródott,

ahol a kocsi a füves partfalnak ütközve, a függőleges tengelye körül átfordult, az eredeti haladási irányával ellentétesen állt meg.

A férfi testvére a baleset során olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt, holott a biztonsági öv használatával életben maradhatott volna, míg a vádlott a baleset során súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfival szemben börtönbüntetést, vezetéstől eltiltást, illetve egy korábbi felfüggesztett börtön letöltését javasolta.