A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt indított eljárást az enyingi R. Attila ellen.

A nyomozás adatai szerint R. Attila 2019-ben megismerkedett egy idős férfival, akiről megtudta, hogy súlyos betegségben szenved, és két nagy értékű ingatlannal rendelkezik Budapesten és Balatonkenesén. A férfi, hogy az 55 millió forint összértékű ingatlanokat megszerezze, az idős férfi bizalmába férkőzött, és 2020 első felében eltartási szerződést kötött vele annak ellenére, hogy az aláírás időpontjában nem volt jogosult a szerződés megkötésére, mivel cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alatt állt.

Az aláírást követően a gyanúsított az enyingi otthonában szállásolta el a sértettet. Az idős férfi 2020. június 4-én tisztázatlan körülmények között elesett, a mentők kórházba vitték, ahol a szakszerű orvosi felügyelet és ellátás ellenére 2021. június 14-én meghalt.

Hajnalban csengettek R. Attilánál a rendőrökForrás: police.hu

Gyorsan eladta

A haláleset után tizenkét nappal, 2020. június 26-án R. Attila az időközben tulajdonába került balatonkenesei ingatlant értékesítette.

A különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított férfit 2021. május 19-én hajnalban a Készenléti Rendőrség munkatársai Fejér megyei otthonában elfogták. A nyomozók átkutatták a házat, és az eltartási szerződésben szereplő budapesti ingatlant zár alá vették.

A gyanúsítottat a KR NNI munkatársai kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.