Vádalku állhatott azon ügyvédek letartóztatása mögött, akik több száz millió forintot csaltak ki egy vállakozótól azt ígérve, hogy kapcsolataik révén le tudják állítani az ellene folyó nyomozást.

Vádalku állhat annak a három ügyvédnek a letratóztatása mögött, akik több száz millió forintot csaltak ki Cz. Zsolt vállalkozótól azt hazudva, hogy többek között Orbán Viktor és Pintér Sándor segítségével elsímitják az ellene folyó NAV-nyomozást - írja a BlikkSz. Rolandot, Ny. Pétert és V. Attilát szerdán vették őrizetbe, a lap szerint egyikük elismerte a cselekmény elkövetését.

Cz. Zsolttól 800 millió forintot csaltak ki (illusztráció)Forrás: NAV

Vádalkut köthetett a kétségbeesett vállakozó

A cikkben emlékeztetnek, hogy Sz. Roland korábban a NAV igazgatója volt, miután innen távozott Berki Krisztián, Galambos Lajcsi és Gáspár Győző védője lett. A férfit ügyvédként hivatali visszaélés, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt nyolc hónapra előzetesbe került, végül a bíróság első fokon két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A gyanú szerint az ügyvédek a vállakozótól 800 millió forintot csaltak ki azt hazudva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter és Polt Péter legfőbb ügyész, valamint NAV-os vezetők segítségével elsimítják az ellene költségvetési csalás miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás persze folyt tovább, és a vállalkozónál később bejelentkezett a budapesti éjszakai élet egyik ismert figurája is, aki hasonló indokkal 150 millió forintot kért tőle.

A Blikk szerint a kétségbeesett vállalkozó a vádalku reményében jelentette az esetet a hatóságnak.