Az ügyészség vádat emelt az ellen a 35 éves férfi ellen, aki egy rosszul rögzített járműszerelvénnyel közlekedett, ezzel veszélyeztette a vasúti közlekedést Tolna megyében.

A férfinak 17 éve van jogosítványa. 2020-ban aztán Tolna megyében,Tolnanémedi közelében, egy lakott területen kívüli útszakaszon közlekedett egy mezőgazdasági vontatóból és egy pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. A vasúti átjáróhoz érve a fénysorompó szabad jelzésére az átjáróba hajtott.

Mivel a férfi pótkocsi függesztőjét a vontatás előtt nem megfelelően rögzítette, ezért ahogy áthaladt a vasúti átjárón, a pótkocsi leakadt, és a vontatmány szétesett, és a pótkocsi a sínekenfékeződve megállt.A férfi ezt észlelve megpróbálta letolni a mezőgazdasági vontatóval a pótkocsit a sínekről
letolni, azonban sikertelenül. Ezért a Pincehely irányából érkező vonat hangjelzését és vészfékezést követően a pótkocsinak ütközött. A mozdony haladása során betartotta a megengedett sebességhatárt.
A vonaton a baleset idején  a személyzettel együtt körülbelül 140 utas volt.
A balesetben senki nem sérült meg, azonban a mozdonyban és a pótkocsiban anyagi kár keletkezett.A férfi cselekményével a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette.