Videóban köszönti a katonákat a kormány a Magyar Honvédelem Napján

SZENT XXIII. JÁNOS
A Magyar Honvédség Gripen vadászrepülőgépei díszelgő kötelékrepüléssel búcsúznak a 97 esztendős korában emeghalt Frankó Endre nyugállományú főhadnagytól, a 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztály utolsó, még légiharcban is bevetett pilótájától a Duna fővárosi szakasza felett, előtérben katonák tisztelegnek a III. kerületi Szent XXIII. János pápa parkban 2021. január 23-án. Frankó Endrét azen a napon megtartott gyászszertartáson búcsúztatták és temették el az az Óbudai Jó Pásztor templomban.
Vágólapra másolva!
Egy videóban köszönti a katonákat a kormány a Magyar Honvédelem Napján.
Vágólapra másolva!

A magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként 1849. május 21-én a honvédsereg három hetes ostrom után visszafoglalta Buda várát. Ennek a győzelemnek állít emléket a Magyar Honvédelem Napja, amelyet a kormány határozata alapján 1992-től ezen napon ünneplünk.

Példát mutatnak bátorásgukkal, hazafiasságukkal

A magyar kormány ebből az alkalomból egy videót tett közzé a Facebook-oldalán.

– Egy olyan országban élünk, ahol mindenki szabadon megvalósíthatja a terveit, álmait. Tehetjük mindezt azért, mert vannak közöttünk olyanok, akik mindent, akár az életüket is feláldoznák értünk és Magyarországért.

– hangzik el a videóban.

A videóból za is kiderül, hogy a járvány idején is 1700-an segítik az egészsügyi dolgozókat, és közel 1500 fertőtlenítést végeztek.