Volt, ahol 70 milliméternél is több eső esett a héten

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, május, eső, csapadék, idős ember, nyugdíjas, Budapest, 2021.05.13.
Vágólapra másolva!
40 miliméter fölött alakult a csapadékmennyiség a héten az ország nagy részén, de volt, ahol 70 miliméternél is több hullott. Pénteken és szombaton kisüt majd a nap, de vasárnap újra kiadós eső várható és a hőmérséklet is visszaesik.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt egy hét során nagy területen öntözte kiadós csapadék a földeket - írta pénteken a Facebook-oldalán az Országos Metetorológiai Szolgálat (OMSZ).

A bejegyzés szerint az ország nagy részén a csapadékösszegek 40 miliméter fölött alakultak, de

több helyen a 60-70 milimétert is elérte, vagy meghaladta.

Vasárnap visszatér az eső

A Koponyeg.hu előrejelzése szerintpénteken már többórás napsütésre számíthatunk, de később délnyugat felől egyre vastagabb fátyolfelhők érkeznek, majd délután gomolyfelhők is megjelennek az égen. Ezekből csapadék azonban nem alakul ki. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. 20-21 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton azonban újabb csapadék érkezik majd, napközben ugyanis fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak elszórtan,

délután már több helyen - főleg északon - várható záporeső.

Délutántól a szél északnyugatira fordul majd és megerősödik,a hőmérséklet 15 és 25 fok között alakul, északnyugaton lesz a leghűvösebb.

Sajnos Pünkösd vasárnap is erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és több helyen valószínű ismétlődő eső, záporeső. Az északnyugati szél erős marad, és mindössze 15 fok körül várható a hőmérséklet csúcsértéke.