Karikó Katalin ellen példátlan támadás indult. És talán nem is maga a támadás a leginkább sokatmondó, hanem az, hogy honnan és kik indították ezt a bizonyos támadást, írja Apáti Bence a Magyar Nemzetben.

Apáti Bence szerint épp az a lényeg, honnan indult a támadás Karikó Katalin ellen.

Karikó Katalint, akiről talán csak kevesen nem tudják, milyen elképesztő eredmény fűződik a nevéhez – a Pfizer-vakcina kifejlesztésében szerzett elvitathatatlan érdemeket, az amerikai BioNTech nevű gyógyszeripar cég alelnöke, arról nem is szólva, hogy Nobel-díj esélyesként is emlegetik – ügynökvád érte.

Nem akárhol, a Kurucinfón.

Mondhatnánk, hogy megesik az ilyesmi, a szélsőjobbos, fajgyűlölő portál a számonkérhetőség és a transzparencia hiánya miatt – álnéven publikáló szerzők, amerikai szerver, stb. – mindig is élen járt az olyan hírek közzétételében, amelyek amúgy perképesek lennének vagy törvénybe ütközőek voltak.

A fősodoratú sajtó pedig épp ezért képes volt megállni, hogy ráugorjon ezekre a sokszor brutális és megalapozatlan rágalmakra.

A portál egyébként is néhány éve még a Jobbik üzenőfüzeteként funkcionált, itt élesítették a legdurvább karaktergyilkosságokhoz szükséges, álnéven megírt anyagokat. Így aztán mondanunk sem kell, szinte teljesen elképzelhetetlen volt, hogy mondjuk az Index bármilyen hírt is átvegyen az „újságtól".

Ennek a gyakorlatnak van most vége, mert mint azt fentebb említettük, ebben a támadásban elsősorban a „honnan indították" kérdés a legmegdöbbentőbb.

Történt ugyanis, hogy a Karikó Katalinról szóló kurucinfós írást átvette a Telex is. A feltalálót, aki napjainkban vitathatatlanul a magyarság egyik legnagyobb hőse, a cikk szerint 43 évvel ezelőtt szervezték be, '56-os hős édesapja miatt.

Természetesen Karikó nem jelentett, nem ártott senkinek, és nem végzett semmilyen ügynöki munkát sem, a dolog egyébként is 43 év távlatából teljesen irreleváns, de mindez nem is fontos, hiszen a kabátlopási ügy megtörtént, a szélsőjobbos Kurucinfó után a mainstream lapok is sorra fogják címlapon harsogni, hogy a Pfizer-vakcina feltalálóját 1978-ban beszervezték.

Összeállt tehát a szélsőjobbtól a liberálisokig tartó szivárványkoalíció, a cél pedig teljesen egyértelmű. Már-már átlátszó. Más kérdés, hogy ettől függetlenül képes lesz-e a baloldal sikerre vinni ezt a mostani legfontosabb projektét.

A moslékkoalíció hónapok óta minden létező módon az oltások ellen hergel, hiszen ezeknek a pártoknak az a politikai érdekük, hogy a pandémia okozta gazdasági válság minél hosszabb ideig elhúzódjon. Ehhez képest – köszönhetően elsősorban a keleti vakcináknak –, rohamosan csökkennek a számok, túl vagyunk a harmadik hullámon, megnyitottak az éttermek, a szállodák, a mozik, a színházak, az ötmilliomodik beoltott pedig talán épp most kapta meg az oltást.

De kétségtelen, hogy lelassult az oltás menete/sebessége, egyre kevesebben jelentkeznek a vakcinákért, márpedig a 7,5 millió beoltottat azért lenne nagyon fontos elérni, mert így lehetnénk majdnem teljes biztonságban és kerülhetnénk el a rettegett negyedik hullámot.

Az összeesküvés-elméletekre fogékonyakat persze a függetlenobjektív sajtó eddig sem igyekezett érvekkel és tényekkel meggyőzni, sőt, amint látjuk, átvettek egy 43 éves ügyet, hátha ezzel a karaktergyilkossággal végképpen el tudják bizonytalanítani azokat, akik eddig nem jelentkeztek az oltásért.

Ja, azt eddig nem is említettük, hogy a beszervező az a Salgó László, aki a történtek idején állambiztonsági értékelő tisztként dolgozott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A neve ismerős lehet még ma is, hiszen a rendszerváltás után egészen nagyívű rendőri karriert futott be: 1990 után megyei rendőrfőkapitány lett, 2002 és 2004 között pedig ő volt az országos rendőrfőkapitány.

Salgó tehát a baloldal befolyásos, jelentékeny rendőrségi embereként jól felismerhetően - képletesen - ott áll a mostani botránykeltés hátterében.

Karikó Katalin nem bűnös, hanem hős és áldozat egy személyben, és minden ilyen karaktergyilkossági kísérlet ellenére is a mi hősünk marad.

A valódi bűnös, a zsaroló, a beszervező, Salgó László.