Fontos változások a turizmus-vendéglátás területén

GULLER Zoltán, Közel 14 ezer magán- és egyéb szálláshely felújítása kezdődhet meg
Budapest, 2020. július 16. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban 2020. július 16-án. Lezárult a Kisfaludy-program magán-, és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázata; a másfél hónapos időszakban több mint 16 ezer vidéki szálláshely pályázott, közülük 13 471 szálláshely kaphat augusztus folyamán szobánként egymillió forint vissza nem térítendő támogatást, összesen mintegy 45 milliárd forintot a kormánytól. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Ha az országgyűlés elfogadja, fontos változások lépnek életbe a turizmus-vendéglátás területén, amelyek érintik a szálláshelyek egységes és kötelező minősítését, az attrakciók, vendéglátóhelyek adatszolgáltatását és a turisztikai kiemelt jelentőségű települések nevesítését. Ezekről is részletesen beszél Guller Zoltán legújabb podcastjában.
Vágólapra másolva!

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója elmondta, hogy miért, milyen szempontok alapján, milyen ütemezéssel és hogyan történik majd a szálláshelyek minősítése. Kiemelte, hogy a cél az, hogy

megbízható minőséget kapjanak a vendégek.

A podcastből az is kiderült, hogy milyen adatok érkeznek majd be a vendéglátóhelyektől és az attrakcióktól, és hogyan segíti majd mindez az adatvezérelt döntéshozatalt.

Illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

De arról is beszámol a vezérigazgató, hogy mely helyszínek lehetnek turisztikailag kiemelt jelentőségű települések, és ez milyen célt szolgál.

Guller Zoltán a járványhelyzettel kapcsolatban kiemelte,

„Az 5 millió beoltott eléréséhez újabb lépések társulnak a szabadság felé", fogalmazott.

A podcast itt meghallgatható: