Bár csak távmeghallgatással, de ott lesz csütörtökön a tárgyalóteremben a soroksári futónő megölésével vádolt R. Szilveszter. Végighallgathatja, milyen biológiai nyomok alapján vádolták meg, mert a tervek szerint a hemogenetikus szakértői véleménnyel folytatják az ellene indított pert. 

A vád szerint R. Szilveszter 2013-ban megtámadta, megerőszakolta, majd egy zsineggel megfojtotta a 36 éves Kardosné Gyurik Krisztinát, aki futni indult. A nyomozók szerint 

a hajléktalan azért végzett vele, hogy a nő ne mondhassa el, ki erőszakolta meg. 

Ekkor még nem végzett. Magához vette áldozata ruháit és eltette a mobilját, aztán elsétált.

A soroksári futónő meggyilkolásával vádolt R. Szilveszter a 2021. március 4-ei tárgyalásonFotó: Polyák Attila - Origo

A kisgyerekes áldozat halála után öt évvel találtak rá a férfira, aki akkor is börtönben ült betörés miatt. Amikor bekerült, mindent le kellett adnia. Ahogy írtuk, ezek között a tárgyak között volt Krisztina telefonja is. 

Emellett a DNS-mintája egyezett a helyszínen rögzített DNS-sel, így a férfiból hamar a gyilkossági ügy gyanúsítottja lett. 

Krisztina mindennap ugyanazon az útvonalon futottForrás: Bors/Fejér Bálint

Azt, hogy pontosan milyen biológiai nyomok bizonyítják, hogy ő tette, csütörtökön fogja a bíróság elé tárni egy szakértő. A véleményét távmeghallgatással hallhatja a gyanúsított is, aki máig nem tett beismerő vallomást az ügyben. 

A pestszentlőrinci férfit aljas indokból elkövetett emberöléssel, szexuális erőszakkal és kifosztással vádolják.