A férfi azért találkozott korábbi élettársával, hogy visszaadja neki a közös gyereküket, aki a korábbi napokban nála volt. A nő közölte vele, hogy másik óvodába akarja vinni a gyereket, mire a férfi ideges lett és többször megkéselte. A rokonok sem tudták lefogni a támadót, aki elmenekült, mielőtt a rendőrök megérkeztek volna. 

A 28 éves férfinak és a nőnek 2016-ban született gyereke, majd az évek során megromlott a kapcsolatuk és szétköltöztek.  A nő tavaly októberben feljelentette a férfit, mert az életveszélyesen megfenyegette. Ezek után, október 29-ére találkozót beszéltek meg a férfi testvérének III. kerületi albérletében, hogy a férfi visszaadja a gyereket az anyjának, illetve hogy a felügyeletével és elhelyezésével kapcsolatos kérdésekben egyeztessenek.

A nő a szüleivel ment a találkozóra, a lakásban pedig a férfi anyja és a gyerek is ott volt. A nő és a férfi összeveszett egymással, mert a nő egy másik, hozzá közelebbi óvodába akarta átíratni a gyereket.  A férfi dühében ököllel megütötte őt.

Az anyja és a nő szülei próbálták lenyugtatni és lefogni, de nem sikerült. Elővett egy kést és többször megszúrta a nőt a nyakán és a fején, közben azt kiabálta, hogy megöli. 

A nagyszülőknek sikerült kitolniuk a lakásból a férfit és hívták a rendőrséget. A késelő férfi elmenekült, még mielőtt a hatóságok kiértek volna. Végül elfogatóparancs alapján fogták el október 30-án.

A nő sérülései életveszélyesek voltak, csak a szerencsén múlt, hogy nem halt meg. A támadást végignézte a 4 éves gyerekük is, ezzel a férfi veszélyeztette az értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését. 

Az ügyészség a letartóztatásban alatt álló férfit emberölési kísérlettel és kiskorú veszélyeztetésével vádolja. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre