Egy férfi vissza akarta szerezni az élettársát, ezért kémprogramokkal figyelte meg őt, megszerezte a felhasználóneveit és a jelszavait. Zaklatni kezdte, majd megalázó képeket töltött fel róla az internetre.

A férfi közel 4 éven keresztül volt élettársi kapcsolatban egy nővel. Miután 2019 márciusában szakítottak, a nő mással kezdett kapcsolatot. Még mielőtt elköltözött volna, a férfi kémprogramokat telepített az eszközeire, hogy megszerezze az adatait.

A férfi helyre akarta hozni a kapcsolatukat, ezért 4 hónap alatt 457 alkalommal próbálta felhívni és küldött neki e-mailt. Néhány üzenetben halálosan megfenyegette a volt élettársát, aki értesítette a rendőrséget. A hatóságok távoltartást rendeltek el ellene.

Azokat a bizalmas fotókat, amelyeket korábban a nőről készített, a férfi feltöltötte a közösségi oldalára, hogy lejárassa, és a telefonját is zárolta. A nő új barátjának e-mail-fiókjába és közösségi oldalára is belépett, és társkereső hirdetést adott fel a nevében. A nőnek a történtek után munkahelyet kellett váltania. Az ügyészség tiltott adatszerzés, zaklatás, információs rendszer megsértése és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíró küldje börtönbe.