Napról napra melegszik az idő, kedden a naposabb tájakon akár 25 fokot is mérhetnek - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Kedd: Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de zápor, zivatar csak elszórtan, főleg a Nyugat-Dunántúlon alakul ki. Kb. a déli óráktól egyre nagyobb területen megerősödik, nyugaton viharossá is fokozódik az északnyugati szél. 13 és 25 fok között alakul a hőmérséklet - északnyugaton lesz a hűvösebb idő. Hidegfronti hatás érvényesül.

Szerda: Túlnyomóan napos, száraz és igen kellemes időre számíthatunk. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 19-24 fokot.  Az északkeleti szél csak néha élénkül meg.

Erős lesz a szél, néhol már 25 fokot mérhetnekFotó: Szabó Gábor - Origo

Csütörtök: A ragyogó napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de inkább csak estefelé északnyugaton fordulnak elő záporok. 20-25 fokos maximum ígérkezik.

Péntek: Hajnalban nyugaton, reggel a középső tájakon, délelőtt keleten várható eső, zápor. A csapadéksáv távozása után pedig többórás napsütés várható kevés gomolyfelhővel. Az északnyugati szél többfelé újra megerősödik. Marad a 21-22 fokos csúcsérték.

Szombat: Napos, gomolyfelhős időre van kilátás, csak néhol alakul ki zápor, zivatar. Mérséklődik az északnyugati szél. 19-24 fok közötti értékeket mérhetünk délután.