Meddig marad érvényben a magyar határellenőrzés?

Hegyeshalom, határ, határátkelő, koronavírus, rendőr, határellenőrzés, lázmérés, védekezés, vírus, járvány, határnyitás, rendőri ellenőrzés, Magyarország
2020. április 24.-én újból megnyitották a hegyeshalmi kis határátkelőhelyet az ingázók előtt reggel öt és tíz majd délután öt és este nyolc óra közt
Vágólapra másolva!
Jelentősen javulnak a járványügyi adatok, ezért megszűnik az Operatív Törzs rendszeres tájékoztatója, legközelebb csak pénteken nyilatkoznak majd. Június 23-ig biztosan marad az ellenőrzés a schengeni határokon.
Vágólapra másolva!

„Nagy utat tettünk meg tavaly óta. Az, hogy a koronavírus harmadik hullámának vége fele járunk, az, hogy már a lépcsőzetes feloldás ötödik szakaszában vagyunk, mindannyiunk közös sikere" – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes. Az újabb enyhítéseknek köszönhetően megszűnt a kijárási tilalom és a maszkviselés a köztereken.

Fontos, hogy a látogatható intézmények, szórakozóhelyek csak védettségi igazolvánnyal vehetők igénybe.

Az is fontos, hogy a schengeni övezetben továbbra is fenntartják a határvédelmi intézkedéseket, június 23-ig biztosan - tette hozzá.

Június 23-ig mindenképpen marad az ellenőrzés a schengeni határon Fotó: Polyák Attila - Origo

164 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 802 510 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 21 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 29 581 főre emelkedett. 1417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 159-en vannak lélegeztetőgépen – ismertette az elmúlt 24 óra adatait Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

A szennyvízvizsgálati adatok is kimutatták, hogy folyamatosan csökken a koronavírus örökítőanyagának mennyisége. Ez pedig arra utal, hogy a következő időszakban is folyamatosan csökkenni fog a fertőzöttek száma. A magyar lakosság átoltottsági aránya 51 százalékos.

Galgóczi Ágnes arról is beszélt, hogy a kedvező járványügyi adatok a magas átoltottságnak és a védelmi intézkedések betartásának köszönhetőek. Közölte, hogy már a határon túli magyarok is regisztrálhatnak a védőoltásra.

Bejelentették azt is, hogy legközelebb csak pénteken lesz tájékoztató.