Romhalmazzá változtatta a budapesti albérletét a fiatal nő - fotók

Vágólapra másolva!
Romhalmazzá változtatta a budapesti albérletét egy fiatal nő, a kár több millió forint lehet. A tulajdonost kutyaürülék, kosz és megrongált bútorok fogadták az ingatlanban, amit néhány éve újított fel.
Vágólapra másolva!

Romhalmazzá változtatta a VI. kerületi albérletét egy fiatal nő - írja a Metropol az ingatlan tulajdonosának beszámolója alapján. A cikk szerint a férfi 2019-ben adta ki a frissen felújított albérletet a nőnek, aki elsőre jó benyomást tett az ötgyermekes apukára.

A férfi vezetői és informatikai tanácsadó céget vezet, de húsz éve foglalkozik ingatlanokkal is, amiket igényesen berendezett és bérbe adott. László szerint korábban semmilyen előjele nem volt annak, hogy a nőtől ilyen állapotba fogja visszakapni a lakást, igaz, a bérlője néhányszor elmaradt a bérleti díjjal, de ezeket később egy összegben kifizette.

Többmilliós kár

Két héttel ezelőtt azonban a szomszédok panaszkodni kezdtek, hogy zavarja őket a kutyaugatás és a karmolászó hangok. A bérlője azonban azt mondta, hogy nem tart állatot a lakásban, a kutya az egyik barátjáé, aki többször átment hozzá. A lakók viszont többször látták a kutyával a nőt, akit közben László már alig tudott elérni telefonon.

– Előtte még kedves is voltam vele, hiszen a szerződés lejárt, és az albérlő maga jelezte, hogy máshova költözne, de megengedtem neki, hogy maradjon még egy kicsit, amíg nem talál új otthont – mondta a lapnak a férfi.

Végül László úgy döntött, személyesen ellenőrzi le, mi folyik a lakásban, és ekkor jött az igazi sokk számára. A lakásban ugyanis elképesztő állapotok fogadták,

a padlón mindenhol szemét és kutyaürülék hevert, a bútorokat pedig megrongálták.

A férfi szerint az a legvalószínűbb, hogy a kutyát sokszor, akár hosszabb időre is egyedül hagyta a nő a bérleményben, hiszen a lakás ilyen állapotban már lakhatatlan.

– Azóta igazságügyi szakértővel elkezdtem felméretni a kárt, ami többmilliós lehet. Az alig egyéves lakás szinte minden pontja felújításra szorul – mondta László. A férfi szerint az albérlő végül elismerte a felelősségét, a kárt pedig meg kell majd térítenie.