A Siófoki Járási Ügyészség zsarolás és fenyegetés miatt emelt vádat azzal a 31 éves férfival és vele egyidős társával szemben, akik egyre veszélyesebb módon kényszerítették ismerősüket arra, hogy több százezer forintot fizessen neki.

Egy apartmanok kiadásával foglalkozó férfi 2019 októberében megismerkedett férfival, aki amiatt kezdte el zsarolni, hogy az apartmanos a bérlő tudta nélkül bement az egyik kiadott lakásba, pedig csak a kazánt akarta megszerelni. 

A zsaroló arra kényszerítette, hogy fizessen meg neki 1000 eurót, különben feljelenti és lejáratja a vállalkozását. Mivel az apartmanokat kiadó félt, hogy jó híre és megélhetése veszélybe kerül, fizetett

Zsarolój, ezen felbátorodva, még több pénzt, több százezret fizettetett ki vele.

Kisebb szünet után ismét felbukkant és pénzt követelt fenyegetéssel. Később azt hazudta, hogy az apartmanos nem biztosított lakást a barátainak és ezért őt kár érte.A követelések kikényszerítésébe bevonta a gyerekkori barátját is, aki többször küldött életveszélyes fenyegetéseket tartalmazó szöveges-, és hangüzeneteket, amelyekben a férfi mellett a családját is halálosan megfenyegette.

A megfélemlített férfi végül még abba is belement, hogy átruházza a tulajdonjogát a felesége 1,4 millió forintos autójának, de amikor az adásvétel lebonyolítása miatt találkoztak, a siófoki rendőrök egy megtervezett akció keretében már várták a két férfit, elfogták és őrizetbe vették őket. Elrendelték a letartóztatásukat. A nyomozás során a zsarolásba később bekapcsolódó férfi 700 ezer forintott fizetett az áldozatnak jóvátételként. Az ügyészség mindkét férfit börtönben látná.