Vádat emeltek a szállodákat kifosztó, hajléktalan férfi ellen - Videó

Vágólapra másolva!
Az ügyészség 15 csalás, és 10 lopás miatt emelt vádat egy 28 éves, többszörösen büntetett előéletű, letartóztatásban lévő hajléktalan férfi ellen, aki országszerte több szálláshelyről is fizetés nélkül ment el, és gyakran a szobákban lévő tárgyakat is magával vitte.
Vágólapra másolva!

A férfi szeptember 24-én szabadult az egyik börtönből, de nem volt állandó munkája, és lakhatása sem, ezért, hogy mindezeket biztosítsa,

az ország különböző pontjain szállt meg hotelekben, majd a szállásdíj kifizetése nélkül távozott. Volt, hogy a szobákban lévő értéktárgyakat, például tévét, hosszabbítót, ágyneműt, törülközőt magával vitte, majd eladta őket, ezáltal pénzt keresett.

A férfi szeptember 26-a, és január 9-e között beutazta a fél országot. Az egyik internetes szállásfoglaló portálon foglalt szállást Dömsödön, Tóalmáson, Szentendrén, Nagybörzsönyben, Debrecenben, Hajdúszoboszlón, Füzesgyarmaton, Nagykanizsán, Kamuton, Felsőlajoson, Gyomaendrődön, Békéscsabán és Gyulán jellemzően vendégházakban vagy apartmanokban.

1-2-3 éjszakánál többet sehol sem töltött, fizetés nélkül távozott a szálláshelyekről, miközben a lopásokkal további károkat okozott.

A férfi január 1-én egy mezőkovácsházi apartmanba is be akart jelentkezni, majd amikor az üzemeltető rövid időre magára hagyta, ellopott egy mentőskabátot, és távozott.

A férfi 15 különböző szálláshelyről lépett le fizetés nélkül, amivel közel 190.000 forintos, míg a lopásokkal összesen több, mint 435.000 forintos kárt okozott.

Az ügyészség javasolta, hogy

a bíróság a férfi letartóztatását az ítélethirdetéséig tartsa fenn, emellett börtönbüntetés, közügyektől eltiltás kiszabását, illetve 285.000 forintos vagyonelkobzást, emellett kötelezzék kártérítésre, és a közel 110.000 forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Emellett javasolták egy más ügyben kiszabott, 2 és fél évnyi felfüggesztett fogház végrehajtását is. Az
eljárás a Gyulai Járásbíróságon folytatódik.