Együttműködési megállapodást írt alá a Semmelweis Egyetem és a Pfizer

Semmelweis
Vágólapra másolva!
Együttműködési megállapodást írt alá a Semmelweis Egyetem és a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft., melynek célja a gyógyszeripari kutatás-fejlesztések elősegítése, ezáltal pedig a hazai betegek gyógyulásának támogatása - írta közleményében az egyetem.
Vágólapra másolva!

A klinikai kutatás terén kialakított együttműködés fokozza a Semmelweis Egyetem kutatási és fejlesztési kapacitását, és hozzájárul a klinikai gyógyszervizsgálatok számának növeléséhez - áll a tájékoztatásban.

Áttörések, melyek megváltoztatják a betegek életét

A Pfizer kutatóit és gyógyszerfejlesztőit ez a cél vezérli: olyan készítmények kifejlesztése, amelyek jelentősen javítják az emberek életminőségét" - mondta el az eseményen dr. Vereckei Péter, a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

dr. Pavlik Lívia kancellár, dr. Merkely Béla rektor, és dr. Vereckei Péter, a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója Forrás: Semmelweis Egyetem

„Büszkék vagyunk a Semmelweis Egyetemmel kötött megállapodásra, és azon dolgozunk, hogy az egyetem és Magyarország továbbra is megőrizze előkelő helyét a klinikai vizsgálatok nemzetközi porondján. Azon országok között, ahol a Pfizer működik, hazánk folyamatosan az első 10 ország között szerepel az elindított klinikai kutatások számát tekintve, 2014 és 2018 között a Pfizer 16,4 milliárd forintot költött Magyarországon klinikai kutatásokra, 2019-ben 1 milliárd 239 millió forint értékben vettük igénybe hazai szakemberek és intézmények kutatási szolgáltatásait, új terápiás eljárások és gyógyszerek kifejlesztését célzó kutatásainkban - mondta Vereckei Péter.

A világ 100 legjobb egyeteme közé kerülhet a Semmelweis

Az, hogy egyetemünk a világ legkiválóbb klinikai vizsgálatokat végző kutatóhelyei közé került, szakmai felkészültségünk, nemzetközi elismertségünk bizonyítéka - emelte ki dr. Merkely Béla.

A Semmelweis Egyetem rektora hangsúlyozta: a klinikai vizsgálatoknak – mint minden kutatásnak – a végső célja, hogy

minél több beteg számára tudjanak az orvosok hatékony terápiát biztosítani.

Az egyetemen 2020-ban 134 új klinikai vizsgálat indult, a most megkötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően jelentősen emelkedhet ez a szám a következő években.

Ez hozzájárul az intézmény kutatási teljesítményének növekedéséhez is, ezáltal újabb lendületes lépés afelé, hogy

a Semmelweis Egyetem a világ 100 legjobb felsőoktatási intézménye, Európa 5 legjobb gyógyító egyeteme közé kerüljön.