Az ügyészség lőfegyverrel visszaéléssel vádolja azt a három férfit és egy nőt, akik tavaly szeptemberben fegyvert és ahhoz tartozó lőszereket cserélgettek egymás között, úgy, hogy egyiküknek sem volt tartási engedélye.

Az egyik vádlott felajánlotta ismerősének, hogy nekiadja nagyapja illegálisan tartott puskáját a hozzá tartozó lőszerekkel, ha cserébe szerez neki egy királypitont. Az ismerős elfogadta az ajánlatot, megszerezte az óriáskígyót, majd elcserélte a fegyverre és lőszerekre, noha neki sem volt fegyvertartási engedélye.

Forrás: Ügyészség

Az így megszerzett puskát és lőszereket a férfi egy ideig a saját lakásában tartotta, majd mivel félt attól, hogy a kislánya megtalálja, megkérte a szomszédban lakó nőt, hogy őrizze őket. A nő a fegyvert és a töltényeket átvette, és lakásában elrejtette őket.

Forrás: Ügyészség

Mivel sem a két férfinak, sem a nagyapának, sem a szomszédban lakó nőnek nem volt engedélye fegyver és lőszer tartására, ezért fegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt emeltek vádat ellenük, amiért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.